Joshua Waters: Velká šance

Při závodě na divokou kartu v Miller Motorsports Parku se chce 24-letý australský jezdec dobrým výkonem nabídnout superbikovým týmům na příští sezónu.

Po druhém závodě na Phillip Islandu - 13. místo - přišel Fujio Yoshimura, vnuk zakladatele firmy Hidea, za australským jezdec a řekl mu: "Josh, pojedeš za nás i v Milleru". A to je nyní pravda, a možná po dobrém výsledku pojede australský pilot ještě jeden závod v Evropě. Waters samotný tomu nechtěl ani věřit: "Vždyť si mohli vybrat Kagayamu nebo Hopkinse a oni si vybrali mě!"
Minulá sezóna přitom nebyla pro australského mistra superbiků z roku 2009 vůbec šťastná, neboť chtěl závodit v USA a při testech s motocyklem Rockstar Makita Suzuki havaroval a byl celých 5 dní v komatu: "Byl jsem velmi rád, že jsem dostal od Suzuki Australia kontrakt na sezónu 2011".
Faktem je, že australský dovozce motocyklů Suzuki si tohoto jezdce hodně váží a dokonce ho nechalo jet na Phillip Islandu závod WSBK, ačkoliv se ve stejný závodní víkend konal i šampionát "Australian Superbike", kde normálně Josh Waters startuje: "Bez účasti v jednom závodě je skoro nemožné vyhrát australský titul", říká jezdec z Mildury. 

Josh Waters ale ví velmi dobře, jaká šance se mu u Yoshimury nabízí: "Ještě jsem nikdy neuvažoval o tom, jezdit mistrovství světa. Mít šanci na úspěch , to znamená mít ten správný  tým. Já ale nejsem žádný profi a nemám možnost přinést nějaké sponzorské peníze. Normálně pracuji každý den na stavbě jako pomocný dělník".
Největší změnou byl přechod z pneumatik Dunlop na Pirelli a také změna motocyklu: "Nedá se to prostě s "aussie" mistrovstvím vůbec srovnat. V Austrálii se závodí víceméně dle reglementu stocků. A k tomu ty pneumatiky. Navíc hoši z MS jsou opravdu rychlí. Většinu jsem znal pouze z TV a najednou jsem v únoru směl proti nim závodit. Mým snem je start na osmihodinovce v Suzuce, kde Yoshimura patří k favoritům. A i kbybych byl nominován jen jako rezervní jezdec, tak tam poletím", říká velmi skromný sympatický pilot Josh Waters.      


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist