Johna Hopkinse čeká komplikovaná operace kyčle

John Hopkins obdrží nový kýčelní kloub, 29-letý Kaliforňan tak proto vynechá celou sezonu 2013. Ovšem po čtyřech letech doprovázených bolestmi bude snad "Hopper" konečně zdravý.

Po řadě zranění v posledních letech se John Hopkins rozhodl, vzít si na rok 2013 "time out". Většinu závodů 2012 absolvoval s velkými bolestmi, výsledky a výkony rozhodně neodpovídaly jeho představám. «Hopper» byl pouze stínem sebe samého, když pouze dvakrát dokončil pro tým FIXI Crescent Suzuki v superbikovém mistrovství světa nějaký závod v Top-10.

2009 se Hopkins při pádu v Assenu těžce zranil, když si nadvakrát zlomil levou stehenní kost. A toto zranění ho dodnes pronásleduje. Proto se čtvrtý nejlepší pilot MS MotoGP 2007 rozhodl pro operaci.
Vánoční svátky prožije sice Hopkins doma, ale po Novém roce půjde znovu pod nůž. "Pravý kýčelní kloub není sice v nejlepší formě, ale je okay. Ovšem ten levý je hodně špatný. Na levé straně jsem totiž měl dvojnásobnou zlomeninu, k tomu byla těžce poškozena femorální hlava, která dnes vypadá jako míč na rugby. Ale spíše by to mělo vypadat jako fotbalový míč. Pokaždé, když se na motocyklu pohnu, tak se kosti společně pohnou taky. Tak je to od roku  2009. Navíc jsou poškozeny kloubní chrupavky, takže při té operaci nepůjde jen o voperování umělé kyčle", vysvětluje složitost svého zranění John Hopkins.

"Byl jsem u mnoha lékařů, ale žádný z nich si netroufl vzít v potaz všechna má zranění najednou.. Takže jsem musel najít lékaře, který vzal v úvahu všechna moje zranění naráz", říká dále Hopper.
Po operaci musí zůstat Hopkins čtyři až šest týdnů úplně v klidu, potom může začít s lehkou rehabilitací. A do prvního sednutí na motocykl to může trvat čtyři až šest měsíců: "To je minimální doba. Ovšem nejdříve musím být úplně zdravý. Potom se budu konečně moci bezproblémově naplno pohybovat. A až to všechno bude okay, tak se zkusím znovu posadit na motocykl."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist