Jezdci Yamahy o Kataru

I když nikdo nestanul na cílovém pódiu a nikdo ani nezopakoval dva vyrovnané výkony, nebyl nikdo z jezdců továrny Yamaha po závodech superbiků v Qataru vyloženě znepokojený.

Andrew Pitt (Yamaha Motor Italia – 4. a 9. místo)
V prvním závodě to bylo připravené pro dobrý výsledek, ale ve druhém jsem cítil, že se příliš brzy poškodila přední pneumatika. Bojoval jsem jak jsem jen mohl, abych udržel jezdce za sebou. Měl jsem několik kritických momentů, ale opravdu jsem nechtěl havarovat. Rychlost motocyklu není dobrá, je na stejné úrovni jako většina ostatních motocyklů. Dnes jsem získal dobré výsledky, ačkoliv … vždy jsem říkal, že s jistými body v prvním závodě budu spokojený a to je to, co jsem dnes dosáhl.
Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia – 5 / 11)
Vše je v pořádku, ale máme nějaké potíže s nastavením. Dobré pro mne bylo přerušení prvního závodu kvůli dešti. Přinejmenším se mi nezdála vhodná pneumatika, kterou jsem použil do druhého závodu. V obou závodech jsem měl dobrý start, ale nebyl jsem schopný udržet získanou pozici. Toto byl teprve první závod a tak doufám, že při blížících se testech zlepšíme nastavení tak, abych mohl v závodech bojovat o nejlepší pozice.
Norick Abe (Yamaha Motor France IPONE – 10 / 7)
Myslím si, že dnes jsem neměl štěstí zvláště v prvním závodě. Jel jsem čtvrtý, ale v dalším kole začalo pršet. Později jsem měl poruchu elektroniky a startoval jsem z boxové komunikace. Začátek druhého závodu nebyl špatný, ale motor nebyl tak rychlý jako obvykle. Nakonec jsem dokázal předjet nějaké jezdce, ale kdyby byl motor rychlejší, mohl jsem předjet více rychlejších jezdců.
Sébastien Gimbert (Yamaha Motor France IPONE – DNF / 10)
Je to opravdu škoda, v prvním závodě mne vyřadil jiný jezdec a ve druhém jsem nemohl pořádně odstartovat kvůli špatné spojce. Nemohl jsem využít všechen výkon.
Massimo Meregalli (manažer týmu Yamaha Motor Italia)
Jediná slova, která k tomu mohou říci jsou, že platíme za zpoždění v testech nastavení motocyklů. Andrew ví, že má trochu lepší motocykl něž Noriyuki. Nastavení motocyklů ještě není nejlepší. Na tomto okruhu, kde jsme měli několik problémů, jsme dnes očekávali obtíže, ale zaznamenali jsme čtvrté místo a několik dobře bodovaných pozic.
Martial Garcia (šéf týmu Yamaha Motor France IPONE)
Sébastien zajel nejrychlejší kolo a řekl, že měl dobré pneumatiky i dobře nastavený povozek. Chtěli jsme prvním závodem dobře odstartovat sezónu. S výjimkou naší smůly, byly to povzbuzující dva závody. Získali jsme nějaké body a ukázali naší sílu, je před námi ještě 22 závodů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist