Jesco Günther třetím u Parkalgardu

Německý jezdce Jesco Günther podepsal jednoroční smlouvu s portugalským Teamem Parkalgar, za který nastoupí do letošní světového šampionátu supersportů.

Jesko Günther skončil v roce 2006 na třetím místě německého šampionátu IDM Supersport a ještě téhož roku si vyzkoušel jaké to je startovat v Mistrovství světa Supersport. Ve světovém šampionátu získal stélé angažmá pro rok 2007 v týmu CRS Grand Prix, kde vodil stroj Honda CBR 600RR. Body se mu však podařilo získat pouze v deštivém Silverstonu, kde dojel třináctý. Nebylo tedy divů, že byl nakonec v týmu nahrazen. Sezónu World Supersport 2007 tak ukončil se třemi body na 36. místě.
“Letos to bylo moje nejtěžší jednání o angažmá,“ říká Jesco Günther, který již ví, že v letošním roce nedostane nový motocykl Honda, ale že absolvuje sezónu na stroji, se kterým v loňském roce jezdil Simone Sanna. “U dobrých týmů se za sezónu platí od 250 tisíc do 320 tisíc Euro. To samozřejmě můj rozpočet nedovolil. Abych mohl dále pokračovat ve světových supersportech, musel jsem se poohlédnout jinde. Parkalgar je řízen z Portugalska, technicky je zabezpečen z Británie. Pojedu vedle domácího Miguela Praia a vítězného Craiga Jonese. Po katastrofální sezóně 2007 se těším na tuto novou šanci,“ dodal Němec, který chce ve všech závodech končit na bodovaných místech.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist