Jakub Smrž zahájil sezonu ve velkém stylu

Piloti mistrovství světa superbiků dnes dopoledne, australského času, nastartovali motory svých motocyklů k prvnímu volnému tréninku a první kvalifikaci sezony 2012. Závodníci odjeli 45 minutový měřený trénink a kvalifikaci, ve které se náš Jakub Smrž se svojí Ducati týmu Effenbert Liberty Racing umístil na fantastickém druhém místě s časem 1.32.116 sekund....


....méně než 0.2 sekundy za provizorním „polemanem“ Jonathanem Reou. Jakub Smrž byl velmi spokojen se svojí první jízdou „naostro“: „Motorka funguje hladce a pneumatiky reagují rovněž velmi dobře. Netlačil jsem příliš na pilu, neboť teplota asfaltu byla extrémní. Musíme vyřešit pár problémů při výjezdech ze zatáček, ale jsem si jist, že to pro nás nebude žádný problém. Doufám, že se mi zítra podaří vylepšit můj čas.“ Kuba vyrazil na trať celkem třikrát během kvalifikace a naměřil svůj nejrychlejší čas krátce před samotným závěrem. V tom okamžiku byl absolutně nejrychlejším jezdcem na trati.

Sylvain Guintoli odjel kol pouze 12 a snažil se dostat do správného rytmu. Zkušený Francouz se konečně začíná cítit lépe po prodělané chřipce. „Motorka funguje jak má. Pracovali jsme na nastavení, především v závodním rytmu, a provedli jsme řadu změn na motocyklu,“ vyjádřil se Guintoli, který skončil s časem 1.32.644 na 11. místě, k prvnímu dni závodního víkendu.


Jeho nejmladší týmový kolega Maxime Berger rovněž pracoval skvěle, ale bohužel havaroval v první zatáčce během prvního kola na nové pneumatice. „Nejsem zraněný a to je velmi důležité. Budu se snažit na pád zapomenout a zítra budu silnější,“ řekl Berger, který skončil 16. s časem 1.33.075.


Druhá kvalifikace a SUPERPOLE se konají dnes v noci evropského času ve 23:45, respektive v 5:00 ráno našeho času.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist