Jakub Smrž o testech ve Valencii

Český jezdec Jakub Smrž se okamžitě po svém návratu z testování ve Valencii rozdělil o své dojmy.

Okamžitě po svém návratu z okruhu Ricarda Torma ve Valencii se s námi český jezdec Jakub Smrž - vloni ve WSBK v Top 10 - podělil o dojmy z jeho prvního letošního testování. 

"Ve Valencii bohužel nebyly úplně ideální podmínky a ze tří dní jsme nakonec jezdili jen dva a to ani ne celý den. V úterý byla mokrá trať, ale odpoledne jsme mohli vyjet, byť byla na trati ještě mokrá místa. Najezdil jsem asi 40 kol, abych se po zimě rozjezdil. Středu jsme bohužel proseděli v boxu, nejen že byla zima, ale nakonec i začalo pršet. Poslední den testování bylo od rána hezky slunečno, ale zima, takže se dalo vyjet až po obědě. Prakticky jsem jezdil na loňské motorce, kde jsme zkoušeli jiné nastavení geometrie, jiné brzdy a nakonec i jiné vidlice. Bohužel jsem musel z testů předčasně odcestovat kvůli špatně naplánovanému letu, ale byl jsem velice spokojen. Podařilo se mi zajet čas 1:34,7, což je můj nejlepší čas na závodní gumě a velice blízký mému času ze superpole (1:34,684). Navíc by to šlo i rychleji, ale měli jsme problém s vidlicemi, což způsobovalo, že jsem několik zatáček musel dříve brzdit a nemohl jsem jet úplně ideálně. Ve chvíli, kdy jsem odjížděl z testů, jsem byl nejrychlejší s časem 1:34,7 před Fabriziem, který jel 1:35,0. Je to škoda, protože věřím, že na čas 1:33 bych se bez problémů dostal.", říká jezdec satelitního týmu Ducati.



"S průběhem testů jsem velice spokojený, protože jsem prakticky jezdil na loňské motorce a větší "upgrade" jako posunutá hranice otáček nebo "ride by wire" teprve přijde před a nebo po prvním závodě v Austrálii. Ostatní týmy, jako třeba Althea, už mají nejnovější verzi motorky. Z týmu, který letos tvoří celá parta z týmu Borciani - pracuje velice profesionálně - mám velice dobrý dojem. Seděl jsem poprvé na motorce, navíc v mé neoblíbené Valencii a jel jsem stejně rychle, jako jezdci týmů, které jsou s technikou o kus dál a mají už něco naježděno, což je velice dobré. Příští testy nás čekají v Austrálii před samotným závodem." ukončil své hodnocení Jakub Smrž a nám nezbývá, než mu jen popřát do nové sezóny hodně štěstí a minimálně zopakování loňské sezóny. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):



TOPlist