Jakub Smrž: Čekání na vítězství

Jakub Smrž ukázal při Doningtonu, že je schopen se satelitní Ducati jezdit hodně vpředu. Nyní si přeje vítězství a nejlépe už teď v Assenu. V následujícím článku je velmi zajímavý rozhovor s českým superbikovým jezdcem, který přinesl jeden zahraniční web.

V Doningtonu to byl od Tebe velmi pěkný závod. Přece jsi ale musel odevzdat vítězství v posledních kolech. Jaké to pro Tebe bylo?: "Byl jsem samozřejmě šťastný, že jsem stál na podiu. Navíc bylo skvělé, že jsem velkou část závodu vedl. Na konci jsem ale byl trochu zklamaný, nejdříve vést a v posledních dvou kolech pak prohrát, tak to je smutné. Přesto jsem byl šťastný, takový závod jsem ani neočekával a motocykl byl hodně rychlý", říká v rozhovoru pro motorsport-magazin.com Jakub Smrž. 

Ducati vypadá, že je hodně konkurence schopná, ačkoliv letos neexistuje žádný tovární tým. Je to pro Tebe výhoda? Jaká je vlastně podpora z Itálie?: "Myslím si, že je to dobře, neboť jako privátní tým tak máme lepší šance na tovární podporu. Pochopitelně, že tím Ducati svůj motocykl dále nevyvíjí, ale doposud jsme konkurence schopní. Uvidíme co bude v průběhu sezóny, až všichni ostatní budou pokračovat ve vývoji. Přesto si myslím, že je bike dobrý.", vysvětluje aktuální situaci jezdec týmu Effenbert Liberty.

Už dlouho víš, že můžeš závodit s absolutní špičkou. Kdy očekáváš, že poprvé vyhraješ? "Doufám, že už teď v Assenu. Vím, že to bude hodně tvrdé, ale také vím, že se mně v Assenu vždy dařilo. Takže dobrý výsledek mohu jistě očekávat, ale musíme zůstat nohama na zemi a být realisté a pracovat s ohledem na výsledek celého šampionátu. Uvidíme. Nyní víme, že můžeme závodit vpředu a já sám bych hrozně rád vyhrál jeden závod"., je realistou jihočeský motocyklový závodník.

Před sezónou a především po Phillip Islandu byla ve vzduchu jedna velká otázka: Kdo je schopen zastavit Maxe Biaggiho? Každý totiž věděl, že Phillip Island není jeho okruhem a přesto zde zajel skvělé výsledky. Nyní to ale vypadá, že Carlos Checa je laťkou té absolutní výkonnosti: "Ano, každý ví, že je Carlos velmi silný a v letošním roce má ještě výhodu daleko větší podpory od továrny. On má velmi dobře vše srovnané v hlavě, jak bych to nejlépe řekl, je v tom nejlepším psychickém stavu a to ho právě dělá hodně silným.", říká o vedoucím jezdci šampionátu Checovi Kuba Smrž.

Pomáháš i letos svému bratru Matějovi v závodech IDM. Jak profituje právě on z Tvých zkušeností?: "To nevím, to se teprve uvidí. Jsem nyní jeho "crewchief" a budu také přítomen na jeho prvních závodech. Pokouším se mu pomoci s nastavením a předat mu moje zkušenosti. Momentálně to vypadá velmi dobře. Ale jsou to jen testy, uvidíme, jaké to bude za dva týdny"., uzavřel celý rozhovor pro německý web jezdec českého týmu Effenbert Liberty Jakub Smrž.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist