Jakub a pátek třináctého

Pátek nebyl optimálním dnem a tak měl Kuba Smrž v dnešní druhé kvalifikaci a Superpoli co vylepšovat.

Je to již nějaký ten rok co byl německý Nűrburgring v kalendáři světových Superbiků, tehdy se však jednalo ještě o starší verzi závodního okruhu, jenž před pár lety doznala po startovní rovince „drobné“ kosmetické úpravy. 
Po pravdě řečeno by však německé závodiště potřebovalo úprava celou, neboť je dráha na hodně místech díky častým závodům různých automobilových šampionátů a trucků velmi hrbolatá. 
S tím se však museli poprat všichni, stejně jako již s tradičně proměnlivým počasím , které v pohoří Eifel panuje. 
Páteční kvalifikace se českému jezdci ne zcela zdařila a tak v té dnešní druhé potřeboval bojovat o to, aby se dostal do Superpole. A případná mokrá trať by tak jeho snahu zhatila. Naštěstí se déšťové kapky spadly na asfalt až mnohem později v odpoledních hodinách, ale to už měl za sebou Kuba Smrž i Superpole, kde svou pozici z kvalifikace vylepšil a tak do zítřejšího boje o další světové body bude startovat z 11-tého místa.

Jakub Smrž  „Včera jsem v kvalifikaci prokaučoval závěr a po výměně gum jsem stihl odjet jen jedno kolo. Dnes jsem zrychlil a jen těsně jsem se dostal do Superpole. 
Na druhou kvalifikaci jsme na motorce č.1 udělali celkem zásadní změny, s kterými jsem ale nebyl spokojen. Nakonec jsem si ve vzteku vzal druhou motorku, která přednastavena nebyla a podstatně jsem zlepšil svůj kvalifikační čas. Jediný problém byl ve spojce, což způsobovalo neskutečné skákání zadního kola při brždění a vzhledem ke krátkému času do Superpole se to nepodařilo odstranit. I tak jsem opět dokázal zrychlit a letos poprvé jsem v Superpole výrazně zlepšil svůj kvalifikační čas. 
Takže to vypadá, že už se to možná konečně naučím jezdit :-). Akorát je škoda závady spojky, protože bych určitě dokázal jet rychleji a dostat se do druhé řady. Velkou loterií je počasí, ale raději bych sucho, protože s touto motorkou jsem na vodě odjel jen pár kol.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist