Jak to jelo Jakubovi: Dvakrát za čtyři

Rozhodně se ale nejedná o známku, kterou by se dal ohodnotit výkon Kuby Smrže při závodě MS Superbiků v italském Misanu.


Český jezdec zažil víkend, jenž by se dal bez jakýchkoliv diskuzí označit za výborný. 
Přesto však byl zklamaný. 
Po vítězném sobotním Superpoli, kdy dokázal zatím jako jediný přerušit letošní nadvládu Američana Spiese, po startu z pole position, chybělo jen málo k tomu, aby znova vystoupil na stupně vítězů. 
Když ne ve druhém závodě, kde v posledním kole udolal zkušeného Španěla Carlose Checu a skončil čtvrtý, tak rozhodně v jízdě první, kde o velmi dobrém startu dlouho jezdil na druhém místě. 
Na osychající trati se odehrál první závod v superbikové historii, který se jel způsobem „flag to flag“, tedy se změnou motocyklu bez zastavení závodu. Jen přílišná opatrnost a trochu i nezkušenost připravila Kubu Smrže o další bednu v jeho superbikové kariéře.

Jakub Smrž:  “V první jízdě jsem byl hodně blízko ještě lepšímu pódiovému výsledku než letos v Assenu. To, že jsem skončil čtvrtý, byla moje chyba, protože jsem zbytečně dvě kola váhal s výměnou motocyklu. Sice jsem smutný na jedné straně, na druhé však jsem se svým výkonem spokojený, protože jsem dokázal být rychlý jak za mokra, tak za sucha. Zajel jsem navíc i nejrychlejší kolo závodu. 
Je to však zkušenost a navíc to bylo za takových podmínek poprvé. Start do druhého závodu se mi taktéž vydařil, sice se přese mne dva soupeři dostali, ale to je tím, že od tohoto závodu máme úplně jiného dodavatele spojky a tak vše co jsem se doposud učil je zapomenuto a začíná se znova. 
Ze začátku jsem se v pohodě držel s hlavní skupinou, přičemž jsem věděl, že dokážu být nejen rychlý v závěru, ale také jsem si byl vědom toho, kde bych je na brzdy předjel. 
V jeden okamžik se mi však „žvejknula“ přední guma, já byl dlouhý a musel jsem mimo trať. Dokonce jsem si zprvu myslel, že mám defekt a díky tomu se přede mne dostali další soupeři a já ztratil kontakt s hlavní skupinou. Chvilku jsem si na to zvykal a v závěru závodu jsem pak postupně zrychloval a jak Angličana Byrneho tak Španěla Checu jsem předjel. 
Jsem spokojený, protože nakonec z Misana neodjíždím s prázdnou. Jeden pohár si stejně odvážím, a to za historicky první vyhrané Superpole. Dvě čtvrtá místa mi dost pomohla v tabulce, takže jsem se dostal do kontaktu se soupeři. Jen ta bedna tomu opravdu chyběla."


MPAFoto.com

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist