Jak funguje týmová hospitality

Podívejme se v následujících řádcích, jak vypadá život v týmové hospitality, tedy nedílné součásti každého velkého týmu v paddocku, a pojďme na návštěvu slovem a obrazem do českého superbikového týmu Effenbert Liberty Racing.

Hospitality českého superbikového týmu Effenbert Liberty patří k těm největším a kvalitou poskytovaných služeb k nejlepším v celém paddocku tohoto šampionátu a vůbec si nezadá s hospitality továrních týmů, ba právě naopak. Místo zde najde celkem 100 osob u stolů, z toho 20 může pobývat v salonku VIP. "Ovšem v případě nutnosti jsme schopni být hodně flexibilní a dostaneme se až na 150 osob", vysvětluje obchodní ředitel týmu Roberto Bocchiolla a vysvětluje: "Když vloni oznámil tovární tým Ducati Xerox, že v sezóně 2011 nebude závodit, tak jsme hospitality koupili od nich. Chtěli jsme prostě mít to nejlepší, co se vůbec nabízí".
Taková hospitality je na každém evropském závodě, v zámoří pochopitelně ne, neboť tam se vše posílá v kontejnerech. Na klasický evropský závod tak vyráží dva týmové kamiony už v pondělí, v úterý se vše staví a ve středu večer už může celý tým hospitality využít a jíst ve svém! Pochopitelně, že stavba hospitality není otázkou půldne a nestaví ji jeden člověk.

Pravidelné jídlo se podává třikrát denně , kromě toho je během dne k dispozici malé občerstvení (ovoce, skvělá káva, džus) a někdy se podává i italská odpolední svačina - pizza.
Personál hospitality se skládá ze dvou kuchařů - jeden je Čech a druhý Ital, dvou pomocných kuchařů, tří servírek a vše řídí manažér restaurace.  

Vše se vozí ve dvou kamionech, z nichž jeden je vlastně hospitality (včetně kuchyně a kanceláře), a druhý je nazýván kamion "podpora". A k tomu je třeba připočíst místní pronajaté dodávky, které vozí čerstvé ovoce a zeleninu přímo z trhu a ještě jedna pojízdná lednice. Takže k personálu je třeba připočítat také dva řidiče těchto kamionů. 
  
"Všechno zařízení hospitality si vozíme s sebou v kamiónech včetně židlí, stolků a třeba i květinové výzdoby, která obsahuje 10 až 12 květináčů. Jen palmy si pronajímáme přímo na místě, což byl i brněnský případ", říká dále Bocchiolla. 
Kdo má přístup do týmové hospitality Effenbertu Liberty Racing?
Roberto Bocchiolla:
"Kromě členů týmu jsou to týmoví hosté. Třeba v tuto závodní neděli byl počet servírovaných obědů 208."

Roberto, ale já jsem viděl na jídle v Brně i členy českých týmů Step Racing a Pro Race:
"Ano, nabízíme naše hospitality i jiným českým týmům, které chtějí využít její kompletní zázemí a nabízíme jim tak stejné služby jako našemu týmu. A jsme velmi rádi, že se nám v paddocku daří vybudovat takový malý český státeček a všichni sem hrozně rádi chodí." 

Jídelníček je vždy přizpůsoben zemi, kde se závodí? Nebo jak to vlastně funguje? 
"Nabízíme vždy kombinaci italské a české kuchyně, doplněnou o místní speciality. Třeba v pátek večer byla na jídelníčku kombinace italské a české kuchyně: kromě těstovin na různý způsob bylo třeba i vepřo-knedlo-zelo."
Jak vypadalo "Menu" o brněnském víkendu ve dvou nejvíce exponovaných dnech? 
Sobota - oběd:
A) Těstoviny s chřestem a šunkou
B) Tagliatelle s bílým ragú
C) Telecí maso s tuňákovou omáčkou
D) Ovocný salát
Dezert: sladká čokoláda
Sobota - večer:
A) Těstoviny s klobásou
B) Rizoto s dýní
C) Směs grilovaných mas
Dezert: italská specialita
Neděle - oběd:
A) Sicilské těstoviny (lilek a rajčata)
B) Vlaštovčí hnízdo s hříbky
C) Hovězí pečeně s bylinkami
D) Vepřová pečeně ve švestkové omáčce
Dezert: italská specialita, ovocný salát, tiramisu na boloňský způsob    

Nedělní večeře se pak podávala pouze pro tým.

Jinak nedílnou součástí hospitality Effenbert Liberty je i ochod se suvenýry. Má dva zaměstnance, a fanoušci si zde mohou koupit jak týmové oblečení, tak veškeré suvenýry, které mají nějakou souvislost s týmem, včetně produktů sponzorů a týmových partnerů.
A na závěr ještě několik aktuálních čísel z brněnského paddocku, které se hospitality týmu Effenbert Liberty týkají: K personálu bylo nutno připočíst ještě 50 hostesek, 30 z nich pracovalo během sobotní večerní týmové párty pro sponzory a hosty přímo v hospitality, dalších 20 jste jich potom mohli sami potkat v paddocku. Na tento víkend bylo připraveno pro potřeby týmové hospitality 2 000 lahví piva - moc jich nezbylo... a 400 litrů točeného piva Effenbert, které doslova "padlo" během sobotní párty, kterou uspořádal tým Effenbert Liberty.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist