Italský test na Monze

Tým Yamaha Motor Italia testoval těsně před odletem do Kataru své motocykly Yamaha YZF R1 na superrychlém okruhu Monza.

Po deštivých testech ve Valencii, které superbikový tým Yamaha Motor Italia raději vynechal, rozhodl se italský tým ještě těsně před odesláním materiálu do Kataru k poslednímu testu. Tým sídlí doslova nedaleko okruhu Monza, kam to má ze svých dílen v Gerno di Lesmo jen několik set metrů, a tak věnoval pátek a sobotu práci na motocyklech Yamaha YZF R1. Noriyuki Haga vyzkoušel úpravu výšky sedla v závislosti na jezdcovu pozici, Andrew Pitt shromažďoval další cenné kilometry. Oba se pak také věnovali nastavení podvozku.
Včera měl tým pana Massimo Meregalliho již vše zabalené v bednách, které se vydaly na cestu do Perského zálivu. V katarském Doha, u kterého leží okruh Losail International Raceway, absolvuje italský tým společně s ostatními konkurenty z Mistrovství světa Superbike finální testy, které proběhnou již tento víkend. Samotný závod začne volným tréninkem ve čtvrtek, v sobotu jsou poté na programu oba superbikové závody.
Noriyuki Haga
Na Phillip Islandu jsem se o R1 mnohé dozvěděl, ale spoustu věcí jsem nedokázal změnit, protože chyběly potřebné díly. Vše co jsem chtěl můj tým změnil. Nejezdil jsem zde kvůli rychlým časům, ty již problémem nejsou, protože vím jak je motor rychlý. Pro Katar máme připraveno několik malých změn, ale to je normální. Nyní se již těším na závod.
Andrew Pitt
Bylo dobré strávit ještě nějakou dobu na motocyklu. Od prvních testů ve Valencii jsme na motocyklu udělali velký pokrok. Samozřejmě je zde ještě hodně práce, kterou je potřeba udělat, ale jistě nebudeme v této situaci jediný tým. Alespoň mám výhodu toho, že jsem hodně testoval. Do prvního závodu vstoupím pozitivně. Vím, že pokud nebudu mezi nejlepšími již při prvním závodě, bude můj tým dále usilovně pracovat až do doby, než budu mezi nejlepšími.
Massimo Meregalli
Dnešek byl důležitý zejména kvůli Noriykovi, kterému jsme chtěli dát ještě šanci vyzkoušet změny, o které nás požádal. Plánovali jsme jet do Valencie, ale v pondělí i úterý velmi pršelo a tak jsme změnili naše plány. Dva dny zdejšího testování byly šancí opravit ještě pár drobných problémů, chceme se tak ujistit, že v Kataru budeme ztrácet co nejméně času při odstraňování problémů. Připravujeme se na cestu a tak budeme v několika dalších dnech velmi zaneprázdněni. Každý člen týmu je však velmi vzrušený cestou do Kataru, k našemu prvnímu závodu v pro nás novém mistrovství.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist