Ital Sanna namísto Japonce Fujiwary

Italský jezdec Simone Sanna nahradí při závodě Mistrovství světa Supersport v Misanu japonského pilota Katsuaki Fujiwaru, který upřednostnil doléčení jeho zraněného zápěstí.

Bývalá hvězda Grand Prix 125 ccm a aktuální Mistr Itálie ve třídě Supersport – Simone Sanna, se představí v nadcházejícím závodě mistrovství světa třídy supersport, který se pojede příští týden na okruhu v Misanu. Sanna, který se v loňském roce představil i v týmu Intermoto Czech Klaffi, když jako třetí jezdec české formace nastoupil do závodu v Brně, nahradí pro Misano japonského pilota Katsuaki Fujiwaru, který dal před startem v Misanu přednost léčbě jeho zraněného zápěstí. Fujiwara zůstává doma v Japonsku a tak se tým Megabike Honda rozhodl angažovat Itala, který již od roku 2003 drží v Misanu rekord okruhu i absolutně nejrychlejší kolo se supersportovým motocyklem. Tehdy dosáhl výkonu 1:36,846 sice také na pneumatikách Pirelli, ovšem v sedle továrního motocyklu Yamaha YZF R6.
"Za tuto příležitost bych chtěl poděkovat továrně Honda a týmu Megabike," říká vítěz několika závodu Grand Prix 125 ccm. "Jsem rád, že mohu jezdit v Misanu a vrátit se tak do světového šampionátu třídy supersport s vynikajícím motocyklem, jedním z nejlepších v tomto šampionátu a za pomoci zkušeného týmu. Okruh v Misanu mám rád. Pojedu co nejlépe, abych dosáhl dobrý výsledek pro sebe i pro tým."
"Tento rok nemá Fujiwara štěstí a já doufám, že druhá operace pomůže vyřešit jeho problém se zraněným zápěstím," říká pan Salvatore Giorlandino, šéf týmu Megabike Honda, na zranění ruky, které si Fujiwara přivodil při pádu v qatarském Doha a později i v britském Silverstone. "Chtěl bych, aby se brzo vrátil na okruhy. Jako náhradu jsme si vybrali Sannu, protože to je italský šampión a již dva roky jezdí na Hondě. Věřím, že v Misanu může výrazně uspět."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist