Intermoto vstoupilo do další sezóny World Supersport

Motocyklový tým Intermoto Czech Klaffi zahájil v katarském Doha svou další sezónu. William De Angelis a Tomáš Mikšovský se postavili na start úvodního dne prvního kola Mistrovství světa Supersport.

Již ranní hodiny ukázaly, že dnes to nebude zrovna "perské" počasí. Sice se okruh Losail Internationale Circuit nachází nedaleko Perského zálivu, přesto zrovna od tohoto místa, s velmi vysokým výskytem amerických ponorek, přišel silný déšť, jenž poznamenal celý dnešní program.
Do ranního, deštivého tréninku nastoupili oba jezdci s cílem vyzkoušet motocykly před odpolední kvalifikací, která byla stejně jako ranní trénink velmi silně skrápěná deštěm. Během kvalifikace se postupně pracovalo na obou motocyklech, na kterých se vedle nezbytných úprav pérování provedla také úprava převodu u stroje Tomáše Mikšovského. Výsledkem dnešního, mokrého dne bylo poté Tomášovo 18. místo, který tak po prvním dnu figuruje s časem 2:29,513 na dosah světovým bodům. William De Angelis zajel dnes čas o pouhých 0,211 sekundy pomalejší než jeho týmový kolega, což pro jezdce ze San Marina znamenalo 21. pozici.
Josef Kubíček – manažer týmu
Není to výsledek, ze kterého bychom byli nadšení, nicméně nejsme daleko od bodovaných pozic. Dnešní den se jezdilo na mokru, což také poznamenalo všechnu přípravu. Víme, že zítra bude již teplé počasí a tak jsme kladli klukům na důraz, aby zbytečně neriskovali, protože o postavení na startu úvodního závodu zcela určitě rozhodne až zítřejší kvalifikace. Právě pro zítřejší kvalifikaci bude provedeno ještě několik změn nastavení, nicméně o žádné velké zásahy do motocyklů se jednat nebude. Celý tým je v pořádku a především připraven porvat se s letos nebývale silnou konkurencí!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist