Intermoto v Magny Cours

Na okruhu Magny Cours ve Francii skončil letošní světový šampionát supersportů, tým Intermoto Czech Klaffi měl i tentokrát své jezdce v poli bezmála čtyřicítky startujících.

Po vynikajícím úspěchu na italském okruhu Imola, bohužel tentokrát královéhradeckému týmu štěstí nepřálo. Holandský jezdec Arie Vos, který ve Francii nahradil Mathieu Lagriva, jenž nesměl v Magny Cours startovat, v závodě bojoval s Angličanem Tomem Tunstallem. Cílem nakonec projel na 19. pozici. Permanentní jezdec týmu Intermoto Czech Klaffi, William de Angelis ze San Marina, těžce havaroval již v ranním zahřívacím tréninku. Motocykl se sice podařilo do závodu opravit, nicméně jezdce českého týmu v tomto závodě štěstí opustilo. Nejprve se Willy výborně probil až na dvanáctou pozici, kde si vytvořil nadějný náskok před Italem Sanchinim. Kolo co kolo dokonce stahoval náskok na dalšího Itala Simone Sannu, který jezdil na jedenáctém místě. Bohužel v sedmnáctém kole, když Willy jezdil již pouze jednu sekundu za Sannou, utichl motor jeho stroje Honda CBR 600RR. Namísto boje o 5 bodů udělovaných za jedenáctou pozici tak zůstal William de Angelis smutně stát u svodidel technického okruhu Magny Cours.
Již v sobotu v podvečer nastoupil k závodu Mistrovství Evropy Superstock 600 mladý Patrik Vostárek. Pražský jezdec, který je součástí týmu od závodu v Brně, ukázal na závěr sezóny svůj potenciál, když dokázal vybojovat své první dva body. Cílem tohoto velmi prestižního seriálu, kterého se účastní mladí jezdci, projel Patrik na 14. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist