Intermoto po kvalifikaci

William de Angelis se do zítřejšího závodu kvalifikoval 29. místem, Tatu Lauslehto bude startovat o jedno místo předním.

V asijském Kataru odstavovalo letošní mistrovství světa supresport. Tým Intermoto Czech prožil dva velmi náročné kvalifikační dny, kdy jezdci bojovali o každou desetinu sekundy. Samotnou kvalifikaci v podání Williama de Angelise ovlivnil páteční pád, kdy sanmarinský jezdec českého týmu upadl na oleji, jenž na okruhu zanechal motocykl nováčka Gerga Talmacsiho. Willy byl převezen k lékařskému ošetření s podezřením na zlomeninu člunkové kosti. O jeho startu v samotném závodě se rozhodne až během sobotního dopoledne. Tatu Lauslehto se ve volných trénincích soustředil na nalezení ideálního rytmu jízdy, v kvalifikaci si poté zajistil start z 28. pozice, která sice není ideální pro případný zisk prvních letošních bodů, nicméně finský mistr Evropy se nevzdává a o své místo mezi elitní patnáctkou se jistě popere.
Josef Kubíček – manažer týmu
“Willy má po pádu značné problémy se zápěstím pravé ruky a levým kolenem. Spadl na oleji, který se na okruh dostal z motocyklu nováčka Gerga Talmacsiho, který svou nezkušeností znečistil prakticky polovinu okruhu. Na rozlitém oleji havarovali i další jezdci, jako například Curtain, Checa. Vizziello. Celý trénink byl na více jak hodinu zastaven. Zatímco koleno pravděpodobně nebude vážně zraněno, se zápěstím to již tak dobré není. Nevíme co přesně pád zapříčinil, nicméně lékaři se domnívají, že jde o zlomeninu člunkové kosti. Vše potvrdí nebo vyvrátí až rentgen, který bude proveden po odvápnění postiženého místa. Zda bude schopen nastoupit k závodu nevíme, protože dnes dokázal v jednom kuse ujet pouze tři kola, přesto se do závodu dokázal bez větších problémů kvalifikovat. Tatu Lauslehto bojuje s okruhem, který nepatří mezi jeho oblíbené. Nicméně po trénincích a kvalifikacích se zdá, že potřebný klid a dobrý jezdecký rytmus nalezl. Není to pro nás šťastný začátek, ovšem bojujeme a hodláme se o své místo tvrdě poprat!“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist