Intermoto do poslední třetiny WSS

V holandském Assenu zahájí motocyklový tým Intermoto Czech Klaffi poslední třetinu letošního seriálu mistrovství světa supersport.

Již devátý závod má o nadcházejícím víkendu na programu letošní světový šampionát motocyklové třídy supersport, který se tentokrát představí na holandském okruhu Van Drenthe v Assenu. Historický okruh, kde se motoristické podniky všech kategorii jezdí pravidelně od konce druhé světové války, doznal během posledních dvou let velké renovace. Některé pasáže jednoho z nejdelších okruhu Evropy byly pozměněné již v loňském roce, nicméně nejvýznamnější změna byla provedená až v letošní sezóně. Touto změnou je zkrácení okruhu o více jak jeden kilometr, k čemuž došlo po přebudování první třetiny závodní dráhy a tím i odstranění rychlé části nazývané „severní smyčka“. Pro většinu jezdců a jejich týmů bude proto start v Assenu těžkou zkouškou neznámé dráhy, která i nadále vlastní přívlastek velmi rychlého okruhu. Mezi tyto týmy patří i královéhradecký tým Intermoto Czech Klaffi, jenž se s přebudovaným okruhem seznámí prvními volnými tréninky v pátek dopoledne. Zcela nová dráha to však nebude pro jezdce týmu Mathieua Lagriveho a Patrika Vostárka, kteří v Assenu letos již startovali. Matt zde o Velikonočním pondělí zvítězil v závodě mistrovství světa endurance, Patrik zde bojoval při stejné příležitosti v závodě evropského šampionátu supersportů.
Josef Kubíček - manažer týmu
Během měsíční přestávky jsme pracovali na našich motocyklech. Jsem rád, že všechny úkoly, které jsme si pro tento měsíc stanovili, jsme stihli dokončit. Máme nyní opět dva nové motory, jeden je z dílny ve Švédsku, druhý z Belgie. Dalo by se říci, že je vše nachystané, ale jak se v tomto sportu již mnohokrát ukázalo, vždy se může přihodit spousta nepředvídatelných událostí. Všichni doufáme, že jsme si v posledních dvou závodech vybrali veškerou smůlu. Chceme proto prolomit toto smolné období a opět navázat na vynikající výsledky z britského Silverstone a italského Misana, odkud naši jezdci přivezli světové body.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist