Infront má kvůli Monze špatné svědomí

Diváci, kteří byli na superbikovém závodě v Monze, jsou i nadále hodně naštvaní a cítí se kvůli zkrácenému programu podvedeni. Promotér šampionátu Infront na to musel nějak reagovat.

Průběh závodního víkendu v Monze je mezi fanoušky superbikového závodění stále diskutován a řada z nich se cítí podvedena zkráceným programem. Zatímco závody kubatur Supersport a FIM-Superstock-1000-Cup se odjely přesně podle programu, tak oba dva hlavní závody byly buď úplně odřeknuty, nebo se jely na pouhých 8 kol, tedy na necelou polovinu. V očích přítomných fanoušků se hlavní hvězdy WSBK nezachovaly ke svým obdivovatelům zrovna korektně a naopak Infront se nepokusil vzniklý problém vyřešit třeba přeložením závodu této kubatury na druhý den. Navíc bylo nejvíc kritizováno to, že vzápětí po zrušení prvního superbikového závodu byl odstartován závod supersportů za úplně stejných přírodních podmínek a nikomu to nevadilo, zatímco Biaggi, Melandri a Checa jsou v očích rozhořčených fanoušků, tedy především italských, nazýváni divami a primadonami.

Infront jako promotér superbikového šampionátu sice na sobě nenechává ulpět ani kousek kritiky, přesto se švýcarský management této sportmarketingové firmy snaží po právu naštvané fanoušky nějak udobřit a vydal také oficiální stanovisko, ve kterém se praví: "Přes všechny pokusy uskutečnit regulérní závodní neděli, jsme museli na základě nepříznivých povětrnostních podmínek program na závodišti Monza Circuit změnit. Pro Infront Motor Sports má bezpečnost při motocyklovém představení tu nejvyšší prioritu".

A dále Infront pokračuje: "Chtěli bychom také podtrhnout, že nabízený program během celého závodního víkendu byl na velmi vysoké úrovni. Byly absolvovány všechny kvalifikace během pátku a soboty, uskutečnilo se Tissot-Superpole a také závody kubatur Supersport, Superstock 1000 a Superstock 600. Rovněž druhý závod Superbike byl regulerní. Právě ten nabídl přes jeho přerušení po 8 okruzích velmi napínavé show.".
Závěrem se promotér šampionátu firma Infront přece jen pokusil o určitou kompenzaci pro nespokojené tifosi: "Přesto se Infront Motor Sports, aby splnil požadavky všech fanoušků, dohodl s "Autodromo Nazionale di Monza", že majitelé platného třídenního lístku 2012, nebo lístku na nedělní závodní den 2012, a kteří ho mohou zpětně předložit, budou mít na závodní neděli 2013 v Monze volný vstup do Paddocku WSBK".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist