Imola, druhý domácí podnik pro Aprilii

Závod v Imole je domácím podnikem pro italskou Aprilii, která je v šampionátu produkčních motocyklů lídrem v soutěži výrobců i jednotlivců. Vedoucím jezdcem průběžného hodnocení kategorie Superbiků je francouzský jezdec Sylvain Guintoli, třetí příčka patří Iru Eugene Lavertymu.

V Imole je historie cítit na každém kroku, ale pro samotné jezdce je tento závodní okruh také těžkou zkouškou jejich technických i fyzických schopností. Vedoucí jezdec šampionátu Sylvain Guintoli je velmi motivovaný zajet v Imole bezvadný víkend, protože loni si tu prožil hodně bolestivý závod.
„Pokaždé mám zvláštní pocit, když jedu závodit do Imoly,“ prozradil Sylvain Guintoli. „Tato dráha je velmi náročná a její historie dělá z celého místa naprosto jedinečnou událost. Loni jsem tu v Superpole získal první řadu na startu, ale po nehodě z prvního závodu jsem měl zlomené žebro. Druhý závod pak byl mým nejbolestnějším zážitkem v životě!“

Druhý jezdec tovární Aprilie Eugene Laverty je průběžně třetí a na týmového kolegu ztrácí devětatřicet bodů. Na rozdíl od Guintoliho nemá tak vyrovnanou výsledkovou konzistenci, což by rád změnil dvojím umístěním na stupních vítězů v Imole.
„Dosavadní část sezony byla jak na houpačce, nějaká vítězství, ale také závody, které jsem nedokončil,“ řekl úvodem Eugene Laverty. „V Imole bych rád docílil dvou umístění na stupních vítězů, stejně jak to bylo na Phillip Islandu a v Monze. To je také můj hlavní cíl pro tento víkend. Jako jezdec Aprilie cítím velkou podporu italských fanoušků a jako vždy se těším na italský závodní víkend.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist