Hopkins: Loajalita k Suzuki

Američan John Hopkins dostal podepsanou smlouvu od týmu LCR na druhou polovinu sezóny 2011 do seriálu MotoGP, přesto ji ale z různých důvodů odmítl.

Američan John Hopkins je momentálně hodně žádaným jezdcem. Jakmile se ukončila jeho těžká životní etapa se zraněními, alkoholem, drogami a dalšími eskapádami, tak je z něho opět velmi rychlý jezdec s možnostmi stát se zase motocyklovým šampionem. V tomto roce jezdí BSB pro tým Crescent Suzuki, kde už dokázal zajet dva vítězné závody a nyní je na druhém místě průběžného pořadí. Jako poděkování za své dosavadní letošní výkony dostal dvě wild card, právě nyní závodí v  Silverstone v seriálu WSBK
V polovině srpna bude v sedle motocyklu Suzuki GSV-R na Masarykově okruhu při GP České republiky.
Přitom měl Hopkins ještě jednu šanci a sice celý zbytek této sezóny závodit v královské kubatuře MotoGP - v týmu LCR Honda. Nejenom týmový šéf Lucio Cecchinello, nýbrž i sponzoři tohoto italského týmu jsou nespokojeni s výsledky Toniho Eliase.
Ovšem Hopkins zůstal loajální vůči Suzuki, jinak by ta smlouva běžela už od minulého víkendu. "Vím, že ve smlouvě bylo, začít závodit už na okruhu v Laguně Seca a to by znamenalo následující: Jet závod BSB, potom odletět do USA a tam tedy závodit v MotoGP v Laguně Seca, vrátit se nazpět do Silverstone - WSBK, potom opět BSB a vzápětí brněnská Grand Prix", vypočítává Hopper tyto závodní víkendy bez jediné přestávky. 

"To by bylo pět nebo šest týdnů šíleného časového zatížení a to jsem rozhodně nechtěl. Já chci zůstat loajální k Suzuki a svému týmu Crescent v BSB", řekl Američan a vysvětlil dále: "Chci absolvovat pořádně jeden závod na motocyklu MotoGP a ukázat vše, co umím. Navíc se na Suzuki cítím opravdu jistěji.", vysvětlil Američan v rozhovoru pro MCN, který už v jednom letošním závodě nahradil zraněného Alvara Bautistu a v chaotickém dešťivém závodě v Jerezu dojel bravúrně jako desátý.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist