Honda představila v Tokiu tovární tým WorldSBK

V hlavním městě Japonska měl v pátek oficiální světovou premiéru tým Hondy, který do letošního ročníku mistrovství světa superbikových motocyklů nastupuje jako tovární tým Honda Racing Corporation (HRC). Jezdecká dvojice Álvaro Bautista a Leon Haslam je zkušená sestava a CBR1000RR-R Fireblade SP ten správný stroj, který má oba dostat do hry o titul. Představen byl rovněž tým MIE Racing Althea Honda s Takumi Takahashim, který byl přítomen, a nově potvrzeným Španělem Jordi Torresem.

Celá slavnostní akce v Honda Welcome Plaza Aoyama byla poznamenána faktem, že kvůli problémům s koronavirem (COVID-19), byla odvolána účast z řad veřejnosti. Publikum tak tvořili členové HRC a novináři u nichž byly vidět na ústech roušky.

Barvy týmu jsou barvami společnosti Honda Racing Corporation, takže se vzhled motorek, alespoň co se týče barev, příliš neliší ve srovnání s rokem minulým. Samozřejmě cíle jsou vysoké a Álvaro Bautista moc dobře ví, že to v úvodu sezony nebude snadné. „Pro mě je to velmi speciální okamžik,“ uvedl Bautista v Tokiu. „Být součástí tohoto zbrusu nového projektu je parádní a jsem moc rád, že jsme právě tady v Japonsku, kde cítím velkou podporu.“

„Bude to velmi zajímavý projekt a už se těším až zahájíme sezonu. Nebude to snadné, jelikož vyvíjíme novou motorku, ale jsem přesvědčen, že společně s Hondou můžeme dosáhnout našeho cíle a tím je vítězství,“ dodal Španěl.

Britský závodník Leon Haslam není u Hondy neznámým, jelikož s japonským výrobcem již dříve závodil ve WorldSBK a také s nim slavil vítězství v prestižním osmihodinovém klání v Suzuce. „Být součástí tohoto projektu je splněným snem,“ řekl. „Stát tady v centrále v Tokiu a vidět veškeré úsilí vložené HRC do nové Fireblade, měl jsem od prvních kol úsměv na tváři a už se nemůžu dočkat až příští týden v Austrálii zahájíme sezonu.“

Honda se po osmnácti letech vrací s týmem plně podporovaným továrnou. Poslední titul mistra světa získal pro japonského výrobce James Toseland v roce 2007. Od pondělí mají jezdci WSBK na Phillip Islandu oficiální testy, sezonu odstartují první tréninky v pátek 28.února 2020.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist