Haslama v Monze nahradí Kousuke Akiyoshi

Místo zraněného Brita Leona Haslama pojede nakonec další superbikový závod v Monze testovací pilot HRC Japonec Kousuke Akiyoshi.

Závodní víkend v Monze se pojede bez v Assenu upadnuvšího Leona Haslama. Místo něho uvidíme na motocyklu CBR1000RR japonského testovacího pilota HRC Kousuke Akiyoshiho.

Původně chtěl tým Pata Honda World Superbike nasadit francouzského pilota Maxime Bergera, ale HRC nakonec rozhodla úplně jinak a má to svou logiku.

38-letý Akiyoshi je jako náhradník za Leona Haslama jistě velmi dobrá volba. Japonec je mistrem své země v kubatuře superbiků s motocyklem CBR1000RR 2010 a 2012 a tronásobným vítězem 8 hodinovky v Suzuce, naposled 2012 právě s Jonathanem Reou jako týmovým kolegou. A tak při závodním víkendu v Monze budou opět spolupracovat.

"Jsem velmi rád, že Akiyoshi-San bude v mém týmu. Můžeme z jeho zkušeností jako testovacího pilota pouze profitovat.  Vždyť jezdil jak RC213V, tak i bike Suzuki a na obou se podílel při jejich vývoji. Vím dobře, jak je Kousuke dobrý!", uvítal přichod Japonce do týmu Jonathan Rea.

          

Rovněž zraněný Leon Haslam je velmi spokojen se svým náhradníkem: "Jeho feedback může být pro nás velkým přínosem. A Monza není těžkým okruhem k naučení, ba naopak. Je sice smutné, že musím Monzu vynechat, ale v Doningtonu při mém domácím závodě chci opět být u toho".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist