Haslam: V Portugalsku bude více kandidátů na vítězství

Ačkoliv by britský jezdec Leon Haslam velmi rád zopakoval v Portugalsku své vítězství z Austrálie, tak je mu jasno, že v Portimao to bude o hodně těžší než u protinožců.

Britskému jezdci Leonu Haslamovi vyšel úvod sezóny v Australii skoro perfektně. Po vítězství v Superpoli vyhrál první závod těsně před Michelem Fabriziem a ve druhé jízdě obsadil místo druhé. Tím se dostal i do čela průběžné klasifikace a postaral se s motocyklem Suzuki o malé překvapení, i když už předchozí testy hodně napovídaly. Ovšem britskému jezdci je celkem jasné, že tak lehce už to dál nepůjde a naopak, že v Portugalsku bude konkurence opravdu tvrdá.  


"V Austrálii bylo v jednom okamžiku pět až šest jezdců na Ducati v Top 8 a v Portimao to nebude jiné. Shane Byrne je tam velmi dobrý, Carlos Checa stejně a také Noriyuki Haga a Michel Fabrizio. Prostě je zde hodně jezdců, kteří dokáží vyhrát závod", říká Haslam pro Crash.net.

Kromě toho mělo několik konkurentů na Phillip Islandu různé problémy. Těžkosti měla  Yamaha, potencionál svých motocyklů nemohla využít Aprilia a své problémy měl i Jonathan Rea. "Všichni jsme testovali v Portimao, takže je zde hodně kandidátů na vítězství," míní dále Haslam, který na testech neskončil hůř než jako druhý: "Na testech jsem dokázal, že mohu být vpředu. Takže musím přidat pouze pořádně plyn. Ovšem Ducati budou hodně dobré, o Yamaze nemusíme vůbec pohybovat a Johnny (Rea) byl na testech také rychlý". 


Svému vítězství v Austrálii ze začátku Haslam vůbec nevěřil a těch 0,004 sekundy v jeho prospěch a v neprospěch Fabrizia bylo dlouho na pochybách: "Projel jsem přes cílovou pásku a věděl jsem, že to bylo hodně těsné. Vjeli jsme pak do první zatáčky a ani jeden jsme nevěděli, co se vlastně stalo. Pak jsem v zatáčce "Honda" vidě na velké obrazovce, že se raduje Michelův tým a říkal jsem si: Nemám šanci, vyhrál on". 

A na dalším televizním obrázku pak ukazovali Haslamův tým při oslavách a tak jsem začal doufat: "Navíc Michel ukázal prstem na mě a já jsem teprve začal trochu slavit a zdravit diváky. Škoda, že jsem nemohl oslavit své vůbec první vítězství tak, jak jsem zvyklý".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist