Haslam pojede v Laguně dvoustý závod SBK

Britský závodník Leon Haslam absolvuje tento víkend v Laguně Seca svůj jubilejní dvoustý závod seriálu mistrovství světa FIM Superbike a stane se teprve devátým jezdcem v historii superbikového šampionátu, který dosáhne této hranice. Má tak velkou šanci nejen překonat krajana Jamese Toselanda s jeho 201 starty, ale také Carla Fogartyho s počtem startů na hodnotě 220.

Leon Haslam jel první závod třídy Superbike v roce 2003. Celkem absolvoval deset sezon v nichž zaznamenal dva starty z pole position, čtyři vítězství a šestatřicet umístění na stupních vítězů. Dnes závodí v barvách týmu Aprilia Racing Factory Red Devils a před závodem na západním pobřeží Spojených států mu v průběžném hodnocení seriálu patří třetí pozice.

„Závodění ve Spojených státech je pokaždé něco speciálního a zároveň to znamená, že mistrovství se nezadržitelně blíží ke svému finále,“ uvedl před cestou do USA Leon Haslam. „Věřím, že charakter dráhy stejně jako povětrnostní podmínky budou naši Aprilii vyhovovat. Po třech víkendech bez závodění se už moc těším být zpátky v akci stejně jako na spolupráci se svými mechaniky.“

Španělský závodník Jordi Torres si na podobnou statistiku, jaká je u jeho zkušenějšího týmového kolegy, bude muset ještě nějakou chvíli počkat, protože zatím má odjeto celkem patnáct závodů. Nicméně už teď má na kontě jedno umístění na stupních vítězů a v průběžném hodnocení seriálu mu patří pátá příčka.

„Teď na nás čeká legendární okruh Laguna Seca a já jsem moc rád, že tam budu závodit,“ řekl Jordi Torres. „Budu se jej muset rychle naučit, protože je to velmi živý okruh s mnoha zatáčkami v rychlých sekcích, což by myslím mohlo sedět mému stylu jízdy. Od Misana jsem trávil volný čas prací na fyzičce v tělocvičně a zejména jsem pak přemýšlel nad tím, jak poprvé projedu skrz “Vývrtku“!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist