Haslam má od Puccettiho nabídku a zvažuje návrat do WorldSBK

Britský závodník Leon Haslam má nabídku od stáje Puccetti Racing jet v jejich barvách kompletní sezonu mistrovství světa superbikových motocyklů WorldSBK 2018. Čtyřiatřicetiletý jezdec britského šampionátu BSB jel letos v Donington Parku na divokou kartu a v prvním závodu skončil druhý, což šéfa týmu Manuela Puccettiho donutilo přemýšlet nad nabídkou, která by Haslama dostala zpět mezi světovou elitu.

Na startovním rošt světového šampionátu superbikových motocyklů potřebuje promotér dostat kvalitní jezdce a známá jména, aby zájem ze strany fanoušků a sponzorů nabýval na síle a ne naopak. Leon Haslam rozhodně splňuje obojí, protože je to rychlý závodník a ve WorldSBK odjel osm kompletních sezon s nejlepším výsledkem v podobě titulu vicemistra světa z roku 2010.

Tým Puccetti Racing má nyní jezdecké zastoupení ve WorldSBK s Randy Krummenacherem, Turek Kenan Sofuoglu bojuje o titul v seriálu WorldSSP a nová naděje Toprak Razgatlioglu je blízko šance vyhrát evropský šampionát STK1000. Tým se těší značné podpoře ze strany Kawasaki a dosavadní výsledky dávají naději, že pro rok 2018 postaví silnou sestavu v královské kategorii superbiků.

Jezdeckou sestavu by měl tvořit Toprak Razgatlioglu a právě zmiňovaný Leon Haslam, jehož zkušenosti by pro tým i mladého Turka znamenaly obrovský přínos. Tým už Brita oslovil, ten se nyní rozhoduje jak s nabídkou naloží. „V posledních měsíc jsem dělal maximum, abych Leona k nám do týmu dostal,“ uvedl pro SpeedWeek.com Manuel Puccetti. „Ale zatím se stále rozhoduje, protože měl hodně nabitý letní program.“

„V srpnu měl na to času dost a ví, že potřebuji vše uzavřít do konce tohoto měsíce. Leon řekl, že se chce do mistrovství světa vrátit, ale chce si být jistý, že bude mít motorku s níž může vyhrávat. Uděláme maximum proto, abychom mu nabídli motorku na co nejvyšší úrovni. Druhé místo v Donington Parku jen ukázalo, že dokážeme společně pracovat a s novými pravidly pro nadcházející sezonu věříme, že podnikneme další velký krok vpřed.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist