Halbich na cestě do Brna

Před Janem Halbichem a Heating Service Racing Teamem je vrchol sezony. Již o nadcházejícím víkendu se západočeská formace představí v Brně, kde nastoupí do poháru FIM Superstock 1000.

Po úvodních zkušenostech se světovým pohárem FIM Superstock 1000 v italském Misanu, je před Heating Service Racing Teamem druhý velký krok. Již o nadcházejícím víkendu se tým okolo Honzy Halbicha představí na Masarykově okruhu v Brně, kde se koná další kolo WSBK 2012, jehož součástí bude i závod kategorie Superstock 1000.

Tým se v posledních dnech na domácí závod intenzivně připravoval. Honza absolvoval několik testování, přičemž potenciál naznačil test na okruhu v Brně, kde se mladý závodník s pneumatikami Pirelli již pomalu dokázal přiblížit svému nejlepšímu výkonu na konkurenčních pneumatikách Dunlop, se kterými závodil před jeho vstupem do poháru FIM. Bohužel poslední test na okruhu v Mostě byl výrazně ovlivněn deštivým počasím, nicméně jezdec i tým je s přípravou spokojen a rozhodnut, že v Brně udělá maximum pro dobrý výsledek.

Jsme také rádi, že v Heating Service Racing Teamu můžeme přivítat nového silného partnera, společnost Amboseli. Tato společnost založila své „Racing“ oddělení a v nedávných dnech převzala závazky jiné agentury připravující okruhové ježdění. V letošním roce Amboseli Racing ještě pořádá své akce společně s Jura Racing, nicméně v roce 2013 připravuje vlastní program na několika okruzích nejen v České republice. Důležitou změnou v týmu Heating Service Racing je změna v týmovém zázemí. Tým díky spolupráci s Ambosini Racing může využívat jeho kamión s kompletním hospitality, což znamená větší prostor pro práci mechaniků a lepší zázemí pro relaxaci jezdce.

První trénink je na programu v pátek v 11:00 hodin, ve stejný den je na programu i první kvalifikace, která začíná v 14:45 hodin. V sobotu se jede opět jeden volný a jeden kvalifikační trénink. Volný začíná v 9:00 a kvalifikační pak v 17:05 hodin. Po nedělním warm upu se startem v 9:00 hodin, je na programu již samotný závod. Ten má start v 10:30 a vy jej můžete sledovat na satelitní stanici Eurosport 2, která ho vysílá přímým přenosem.

Václav Rumlena, manažer týmu: „Mezi Misanem a Brnem jsme absolvovali několik testů, při kterých se Honza dále seznamoval s pneumatikami Pirelli. Při posledním testu v Brně s nimi již jezdil solidní časy, a proto věřím, že o nadcházejícím víkendu budeme schopni bojovat o nějakou bodovanou pozici, což je zároveň i náš cíl. Čeká nás ale další velmi náročný víkend, který bude o to těžší, že oproti Misanu pojedeme před domácími fanoušky, což jistě může jezdce do jisté míry svazovat. Věřím ale, že jezdec i celý tým je na Brno dobře připraven, a že domů povezeme solidní výsledek.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist