Haga snížil odstup od Toselanda

Německý Lausitzring znamenal pro továrního jezdce Yamahy snížení bodové ztráty na vedoucího jezdce Mistrovství světa superbike Jamese Toselanda.

Vítězství v prvním superbikovém závodě na okruhu Lausitzring a druhé místo ve druhém závodě, spolu s nevýrazným výkonem Brita Jamese Toselanda, snížilo ztrátu Japonce Noriyuki Hagy na celkové první místo v Mistrovství světa superbike, kde je stále na čele jmenovaný britský jezdec týmu HannSpree Ten Kate Honda.
Působivý výkon předvedl Haga již v prvním závodě, ve kterém se z osmé pozice probojoval během několika kol na druhé místo. Když začal mít tehdy vedoucí Troy Bayliss problémy, Haga jich využil a s luxusním náskokem jedenácti sekund zvítězil. Ve druhém závodě předvedl Japonec vynikající bitvu s Troyem Baylissem, se kterým celý závod soutěžil o první místo. Nakonec se Haga musel spokojit s druhou pozicí, přesto snížil svůj odstup na vedoucího jezdce celkové klasifikace na 41 bodů. Do konce superbikové sezóny chybí již pouze čtyři závody, a přestože stačí Toselandovi ve Vallelunze získat o 9 bodů více jak Haga, je Japonec rozhodnut nedat svou kůži zadarmo a o titul se ještě porvat.
Noriyuki Haga (1. / 2. místo – Yamaha)
Dnešní výsledky mě uspokojují. V prvním závodě to byl perfektní výsledek. I když mi hodně začala dělat problémy zadní pneumatika, tak jsem byl schopný získat vítězství. Do druhého závodu jsme udělali změnu v nastavení pérování. Bohužel kvůli mé chybě jsem neměl tak dobrý start. Znamenalo to, že jsem kvůli honění Baylisse musel více používat zádní pneumatiku, která se brzy opotřebovala. Ke konci již pneumatika hodně klouzala a já tak nemohl udržet stejnou rychlost jako Troy. Dnes jsem snížil odstup od světového titulu. Dalo mi to ještě více potenciálu k dalšímu vítězství. Cítím se nyní daleko více soustředěný, chystám se o titul bojovat až do konce. Rád bych poděkoval týmu a Ohlinsu za jejich úsilí při práci na zdokonalení motocyklu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist