Haga má nabídku od Kawasaki a BMW chce satelitní tým

Japonský vicemistr světa Nori Haga dostal nabídku od japonské továrny Kawasaki, aby jel v roce 2011 seriál WSBK. A satelitní tým BMW dostává reálnější podobu.

Dle italského webu gpone.com dostal japonský jezdec Nori Haga nabídku od továrního týmu Kawasaki, aby jel v příštím roce nový superbikový motocykl této značky. Angažováním zkušeného japonského jezdce si tým Paula Birda slibuje lepší spolupráci s továrnou v Japonsku. Jedním z jezdců bude ale určitě Chris Vermeulen, který má dvouletou smlouvu a který se v minulých dnech podrobil úspěšné operaci svého zraněného kolena. Pokud by Haga tuto nabídku odmítl (moc jiných nabídek ale na vybranou nemá), tak je v záloze ještě mladý španělský jezdec Joan Lascorz, jeden z nejlepších současných jezdců supersportů a to právě na Kawasaki.
 

Šest ze šesti závodů vyhrál tým "BMW Motorrad Italia Superstock Team" v tomto roce a vše s jezdcem Ayrtonem Badovinim. Díky těmto úspěchům by mohl odejít celý tým do seriálu WSBK. V tomto týdnu se "povolaní" sešli v Mnichově, aby tento přestup prodiskutovali. Peníze by neměly být takovým problémem (mluví se o 2 milionech Euro), bylo slyšet na závěr mnichovského jednání, neboť je doslova na spadnutí nový sponzor pro tento satelitní tým.  

Superbikový tým by měl být dvoučlenný, jedním z jezdců pak bude na 99,9% pochopitelně už zmiňovaný Ayrton Badovini. Tento postup do vyššího patra se pochopitelně nemůže uskutečnot bez podpory oddělení "BMW Motorrad". Jak dále píše web gpone.com se dle slov Davide Tardozziho momentálně BMW touto možností zabývá. Pokud by se ale tato změna neuskutečnila z různých důvodu, tak tým pojede v píštím roce opět seriál Superstock 1000 a to ještě s druhým jezdcem, který ale není italské národnosti. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist