Haga i Fabrizio zůstávají u Ducati i v sezóně 2010

Superbikový tým Ducati Xerox oznámil, že i v příštím roce pojede ve stejném složení, tedy s Noriyuki Hagou a Michelem Fabriziem.

Noriyuki Haga přešel k italské značce po čtyřech letech, které odjezdil ve službách Yamahy a hned v úvodu sezóny dal svým chlebodárcům jasně najevo, že jeho angažmá bylo správným rozhodnutím. Kromě jednoho závodu totiž všech dvanáct úvodních jízd dokončil na první nebo druhé pozici a ujal se pozice lídra šampionátu. Pak ale došlo k havárii a zranění v Donington Parku a v následujících deseti jízdách si Japonec nepřipsal ani jedno prvenství. O to velkolepější formu má nyní jeho největší soupeř v boji o titul, Američan Ben Spies, který před posledními třemi závody vede o 18 bodů. “Jsem velmi rád, že mi tento skvělý tým i nadále věří,” řekl Haga, který je s 39 výhrami na svém kontě nejúspěšnější aktivní jezdec superbikové série, když více výher získali pouze legendy Carl Fogarty (59) a Troy Bayliss (52). “Děkuji Ducati, týmu a všem, kteří o tomto rozhodovali. Mám velmi dobrý vztah s týmem i Michelem a tak jsem více než štaštný, že zde zůstávám v pro rok 2010. Zatím nevíme, jak tento rok dopadne, ale je jisté, že budu pracovat ze všech sil. Pocit, že mám smlouvu i pro příští rok mě motivuje k tomu, abych v Imole makal na 200 procent a pokud to nebude stačit, svoje úsilí v Magny a Portimau ještě znásobil.” pokračoval čtyřiatřicetiletý jezdec.


Druhý jezdec továrního týmu Michel Fabrizio je v současnosti třetí jezdec šampionátu a ztrácí 75 bodů na vedoucího Spiese. Připsal si pouze jedno vítězství na domácí trati v Monze, ale připouští, že určitě svému kolegovi pomůže se ziskem titulu. Rok 2010 bude jeho třetí v týmu Ducati Xerox. “Jsem velmi šťastný, že den před mými narozeninami mi byla prodloužena smlouva,” uvedl pětadvacetiletý Ital. “Jsem v současné době na třetím místě a určitě dám do závěrečných tří závodů vše. V Imole pojedu sám za sebe a pak uvidíme, jak se povede Norimu a jak se umístí..... uvidíme, možná pro poslení dva závody změním strategii a v případě potřeby Norimu pomohu. Příští rok bych se chtěl stejně jako Nori dostat rychle do popředí tabulky.”

“Nori i Michel jsou oba skvělí závodníci a předvádí skvělé výsledky a tak je Ducati hrdá na to, že může oba jezdce potvrdit ve své sestavě i pro příští rok,” uvedl generální ředitel Ducati Filippo Preziosi. “Zkušenosti, které získali v letošním roce určitě ještě přispějí v lepším výkonům v budoucnu.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist