Guintoli: Zmařený začátek sezóny

Sylvain Guintoli havaroval těžce hned při prvním závodě této sezóny a teprve nyní se dostává pořádně do závodního tempa. Pochopitelně, že je naštvaný za zmařené šance na dobrá umístění, která tím propásl.

Přitom Sylvainu Guintolimu nechybělo na letošní rok opravdu nic, neboť měl k dispozici velmi dobrý balíček: výborný motocykl, silný tým a hodně vlastní motivace.
Bohužel hned při prvním závodě v první jízdě na Phillip Islandu spadl - a to po třetím místě v Superpoli: "Start do sezóny byla jedna velká katastrofa. V Austrálii jsem před svým pádem nebyl nikdy za Top3 a pak jsem měl ten pád se zraněním a od té doby bojuji jen s tím, abych byl zase zdravý. Ještě k tomu mně řekli na Phillip Islandu, že je absolutně vše v pořádku a že to je pouze velký krevní výron, který se časem vstřebá", říká francouzský sympaťák v rozhovoru pro německý web.
Bohužel hned při následujícím závodě v Doningtonu měl Guintoli enormní bolesti a tak se nechal znovu lékařsky prohlédnout. Přitom bylo zjištěno, že má dvojitou zlomeninu ruky, zlomeninu kotníku a také natržené vazivo v koleni: "Závod v Doningtonu byl doposud ten nejhorší, co jsem vůbec kdy jel. Přitom je to moje oblíbená trať (Sylvain bydlí asi 10 min autem od tratě - pozn. Bosso) a já jsem na ní nemohl pořádně závodit".

Přesto se jezdec týmu Effenbert-Liberty zakousl do hodně kyselého jablka a snažil se i se zraněním závodit. Ovšem v Assenu měl opět smůlu!
"Když Kuba spadl, tak jsem byl těsně za ním, nemohl jsem se mu už vyhnout a znovu tedy spadl. Přitom jsem si znovu natáhl křížové vazy v pravém koleni. To sice není žádný velký problém při jízdě na motocyklu, ale je to bolestivé." ,říká Guintoli, který se musel dívat na to, jak Carlos Checa na Ducati vyhrává závod za závodem a boduje i jeho týmový kolega Smrž.

"Výsledky, kterých dosáhli jiní jezdci jako Carlos a Kuba, mě hodně frustrovali. Jen kvůli té "legrační" chybě v Austrálii jsem pohnojil celý začátek sezóny. Jistě, nejsme ještě na konci světa, ale v klasifikaci jsem už hodně vzadu. Takže musím začít jezdit rychle, zajíždět dobré výsledky a nemyslet vůbec na mistrovský šampionát jako takový", má jasnou strategii Francouz, který na Monze - ta přitom není vůbec pro motocykl Ducati stavěná - dojel na velmi dobrém 7. místě. To u něho znamená nastoupenou cestu směrem nahoru.
A ačkoliv ještě není Sylvain na 100% svých možností, tak je velmi optimistický: "Mám k dispozici skvělý motocykl, jeden z nejlepších ve startovním poli vůbec! Navíc následující okruhy Miller, Misano a Aragon jsou jako šité na míru pro náš motocykl, takže očekávám opravdu hodně. Týmový management investuje opravdu hodně finančních prostředků do kvality závodního materiálu a pokud to tak funguje, tak se zmenšuje riziko možných problémů. Jsem hodně motivovaný a vím, čeho je schopný náš motocykl!"



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist