Guintoli potvrzen u týmu PATA

Pouze jeden závodní víkend musel vynechat francouzský jezdec Sylvain Guintoli, v následujícím závodě už pojede za svůj nový tým PATA Racing a opět s motocyklem Ducati.

Smlouva mezi Guintolim a týmem Pata Racing nabrala velmi rychle svou finální formu: Okamžitě po hodně bouřlivém brněnském rozchodu mezi Francouzem a týmem Effenbert Liberty Racing, bylo za pomoci Infrontu a Ducati v zákulisí jeviště brněnského paddocku intenzivně jednáno, aby se francouzský jezdec mohl co nejdříve znovu postavit na startovní rošt.
A úspěch se dostavil: Už při příštím závodě v Silverstone pojede 30-letý sympatický pilot v nové kombinéze a na motocyklu Ducati opatřeném kapotáží v barvách PATA Racing!

"Jsem velmi spokojen s touto novou spolupráci a je to pro mě velmi dobrá perspektiva do budoucnosti", říká Guintoli a pokračuje: "Chtěl bych poděkovat týmu PATA, ale i továrně Ducati. Chtěl bych také poděkovat sponzorům a všem těm, kteří se o mou novou smlouvu zasloužili. Chci prostě závodit a hned příští závodní týden do toho dám opravdu vše".
U týmu PATA Racing přijde tato nová posila jako na zavolanou: Po hodně hubených výsledcích v roce 2011 s Noriyuki Hagou (J) - až 8. místo celkově a pouhá tři podia - je Japoncův nástupce Lorenzo Zanetti hodně dlužný svým bývalým výkonům třeba v litrových stocích. 24-letý Ital má na svém kontě pouze 30 bodů, je až 19. v tabulce MS a nejlépe dojel 1x jako 8. Guintoli se naopak nachází na pozici 8., když má na svém letošním kontě v polovině sezóny jedno vítězství a dvě další podia, a také Pole position z Monzy.

Tak to ostatně vidí i týmový vedoucí Andrea Prando: "Tým je nyní daleko silnější, neboť jsme pro něj získali velmi dobrého jezdce. Tato spolupráce je ale možná pouze díky angažovanosti našeho hlavního sponzora. Zároveň si myslíme, že s tak silným jezdcem jakým je Guintoli, se určitě zlepší i výkony a výsledky Lorenzo Zanettiho".

Vraťme se ještě naposled, proč ke všemu došlo a jaký byl časový průběh rozchodu českého superbikového týmu Effenbert Liberty Racing a jezdce Sylvaina Guintoliho: Dle časopisu SpeedWeek běží obchody Liberty Group, tedy mateřského koncernu stojícím za pivovarem Effenbert hodně špatně a tým Effenbert Liberty je na půl cestě před definitivním odchodem ze šampionátu WSBK. Dle stejného zdroje nejsou zaplaceny účty týmu u promotéra šampionátu Infront. Rovněž od počátku května nedostali někteří spolupracovníci týmu Effenbert svou gáži, tedy dle jejich vlastního vyjádření. Poslední termín výplaty dlužných částek byl minulý pátek v Brně. Jelikož se ale nic podstatného nezměnilo, tak mechanici Sylvaina Guintoliho prostě nenastoupili do práce a francouzský jezdec tak byl rázem bez motocyklu. Navíc Guintoli se teprve z tiskové zprávy dozvěděl, že byl z týmu vyhozen kvůli špatným výkonům a nedostatečné medializaci. To se mu vůbec nelíbilo a šel majiteli týmu Mario Bertucciovi doslova hodně tvrdě "po krku".

A ještě jedna hodně podstatná záležitost: Zatímco Francouz Sylvain Guintoli a náš Kuba Smrž byli placeni týmem, tak Maxime Berger a Brett McCormick si své letošní závodění platí z peněz svých sponzorů.
Mimochodem: Guintoliho ex-tým Effenbert Liberty Racing nastoupí dle našich informací ve Velké Británii se třemi piloty, kromě Kuby Smrže a Maxime Bergera, se totiž vrátí do sedla motocyklu Ducati 1098R i Kanaďan Brett McCormick, těžce zraněný po pádu ve druhé jízdě v Assenu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist