Guintoli: Pojede už v Portimao

Francouz Sylvian Guintoli potvrdil, že jeho první start na motocyklu stáje Suzuki Alstare bude už při letošním finále v Portugalsku.

Francouzský jezdec Sylvain Guintoli, známý především z dvouletého účinkování v MotoGP: (2007 - celkově 16. místo, 2008 - 13. místo) ve stájích Tech3 Yamaha a Pramac Ducati s nejlepšími umístěními 4. místo v Japonsku - 2007 a 6. místo na Sachsenringu - 2008, ovšem i z dvěstěpadesátek (jedno podiové umístění - 3. v Assenu 2003 na Aprilii) a jezdec, který měl už na rok 2010 podepsanou smlouvu v BSB s týmem "Crescent Suzuki", pojede za stáj Alstare Suzuki motocykl Maxe Neukirchnera už nyní v Portimao. 


Sylvain Guintoli tak bude celkem kuriózně aspoň na dva závody týmovým kolegou japonského jezdce Yukia Kagayamy, který ho naopak vystřídá v BSB v týmu Crescent Suzuki na rok 2010.


"Poslední týden jsem sice prodělal operaci kolena, které bylo zraněno po pádu na začátku letošní sezóny BSB (Guintoli kvůli zranění vynechal velkou část sezóny 2009 a skončil celkově v BSB na 8. místě, když nastoupil ke 13 závodům, 1x vyhrál a 1x startoval z PP). Tato operace byla už dlouho naplánována a nyní jsem ji musel uskutečnit, abych byl úplně fit na příští sezónu. Ovšem v Portimao v každém případě pojedu, neboť hned potom  následují testy a já potřebuji nasbírat zkušenosti s motocyklem GSX-R 1000 K10 na závodní dráze."

Statistika Sylvaina Guintoliho letos v seriálu BSB:

Brands Hatch Indy 1. 2.
Oulton Park 3. 3.
Donington Park DNF DNS
Thruxton DNS DNS
Snetterton DNS DNS
Knockhill DNS DNS
Mallory Park DNS DNS
Brands Hatch GP DNS DNS DNS
Cadwell Park 8. 7.
Croft DNF 13.
Silverstone 7. 8.
Oulton Park 5. 5. 5.

Samotný Guintoli byl hodně překvapen, stejně jako většina ostatních, jak rychle se udál jeho přestup z BSB do WSBK. "Šlo to vše hrozně rychle, ale zůstanu stále bydlet ve Velké Británii. Bydlím tam už 5 let a nebudu to nyní měnit. Jedu teď vlastně v týmu, kde se mluví hlavně anglicky, někdy také italsky a také v mé mateřštině. A všechny tyto řeči ovládám", těší se na své nové působení ex-pilot MotoGP. 


Náhradníkem za Neukirchnera byl od Nürburgringu - začátek září - australský jezdec Karl Muggeridge (35 let). Kvůli angažování Guintoliho je tedy nyní nezaměstnaný a hledá svůj nový "cockpit" na rok 2010. Jedna z jeho možností je nová třída Moto2, tedy závod v rámci Grand Prix. Jistě proč né, Muggeridge byl v kubatuře 600 ccm přece v roce 2004 mistrem světa!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist