Gold Fren Team Erinac testoval ve Španělsku

Ondřej Ježek a Tomáš Svitok (Gold Fren Team Erinac) zahájili sezónu 2008 testováním na dvou andaluzských okruzích v Almerii a Cartageně.

První tři dny strávené v Almerii a následující dva dny na okruhu v Cartageně se teploty pohybovali mezi 10 a 15 stupni Celsia. Přestože obloha byla většinu času zatažená, trať zůstala suchá. Ondra se tak mohl společně s týmovým kolegou Tomášem Svitkem plně soustředit na testování motocyklů.
Během testů oba jezdci najezdili ca. 750 kilometrů. Ondrovi to pomohlo ke správnému nastavení obou loňských modelů Kawasaki ZX-6R, s nimiž se letos zúčastní kompletního seriálu mezinárodního mistrovství Německa ve třídě Supersport, potažmo vybraných závodů mistrovství Evropy třídy Superstock 600. Tomáš jezdil na Kawasaki v úpravě Superstock a zvykal si především na nové pneumatiky Continental, které bude v letošní sezóně používat.


Ondra Ježek:

S uplynulým týdnem jsem spokojený. Byl to pro mě nejvydařenější zimní test, jaký jsem dosud absolvoval. Okruh v Almerii jsem si oblíbil hned první den a jízda mě velmi bavila. Snažil jsem se trochu změnit svůj styl jízdy, což mi pomohlo lépe ovládat motocykl. Řešili jsme problém s nastavením podvozku na supersportu, a tak jsem lepší čas zajel na slabším superstocku. V Cartageně již oba motocykly fungovaly dobře. Myslím, že máme dobrý základ, se kterým můžeme dále pracovat.“

Tomáš Svitok:

Toto bol pre nás skvelý úvod sezóny. Pre mňa osobne to bola prvá takáto skúsenosť na začiatku sezóny a behom týchto piatich dní som dokázal podstatne zrýchliť, čo je už na začiatku roka mimoriadne dôležité. Oba okruhy sú rozdielne, Almeria je rýchla, Cartagena naopak technická. Veľmi veľa som jazdili, ale veľa práce bolo aj s nastavením motocykla, a tak to bolo aj dosť únavné. Testoval som pneumatiky Continental, ktoré sa veľmi dobre osvedčili, preto som sa rozhodol, že nadchádzajúcu sezónu absolvujem práve na tejto značke pneumatík. V najbližšom čase nás čaká prestavba druhej Kawasaki pre triedu Superšport a začiatkom marca plánujeme testovanie v chorvátskej Rijeke."

 

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist