FIM: Změny v pravidlech WSBK 2014

Mezinárodní motocyklová federace (FIM) představila změny v pravidlech Mistrovství světa Superbiků, které budou platit v roce 2014. Ke změnám dochází v počtu pohonných jednotek na jezdce a sezonu, budou nastaveny cenové limity a také vznikne nová třída s názvem EVO.

Nová pravidla jsou výsledkem jednání zástupců FIM, Dorny a MSMA s cílem snížit výdaje na motocykly a jejich komponenty v mistrovství světa produkčních motocyklů.

1. Od roku 2014 dojede v Mistrovství světa Superbiků k těmto změnám:
  • omezení počtu motorů na 8 pro jezdce a sezonu
  • omezení počtu převodových poměrů
  • cenový strop pro brzdy
  • cenový strop pro odpružení
2. Aby se zajistil dostatečný počet jezdců na startovním roštu s konkurenceschopnou technikou, MSMA souhlasila s tím, že na požádání poskytnou technický komplet motocyklu v pevně stanovené ceně pro rok 2014, 2015 a 2016. Takto dodávaný komplet bude stejný, jaký je používán v týmech výrobce a během sezony získá od výrobce určité aktualizace a technickou podporu.

3. V rámci nových pravidel pro rok 2014 vznikne podkategorie známá pod názvem třída EVO. Tato třída bude pod předpisy FIM Superbike co se týče podvozku, odpružení a brzdových systémů. V případě motoru a elektroniky budou tyto motocykly pod předpisy FIM Superstock. Cenový strop v rámci brzd a odpružení bude stejný jak v případe třídy FIM Superbike.

Podrobnější informace ohledně technických předpisů nové třídy EVO stejně jako kompletní znění avizovaných změn bude k dispozici 26. srpna 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist