FIM: Provizorní kalendář WSBK 2014

Mezinárodní motocyklová federace (FIM) zveřejnila provizorní kalendář Mistrovství světa produkčních motocyklů WSBK 2014, který je ale skutečně velmi provizorní, protože na seznamu čtrnácti kol sezony zbývá potvrdit ještě tři okruhy a finále sezony 2014 zatím nezná nejen okruh, ale ani místo, kde bude uspořádáno.

Sezonu 2014 odstartuje závodní víkend v Austrálii, který je na programu koncem února. V Evropě bude stále ještě třeskutá zima, ale týmy a jezdci v Austrálii budou mít možnost poprvé změřit síly na závodní dráze Phillip Islandu. Den zahajovacího závodu tříd Superbike a Supersport je v neděli 23.února, ale druhé kolo v Aragonii je na programu až 13. dubna, což je neuvěřitelně dlouhá přestávka.

Po druhém kole sezony v Aragonii následuje cesta po Evropě, kde superbikový šampionát postupně zavítá do Holandska, italské Imoly a britského Donington Parku, který je v letošním roce jediným superbikovým podnikem na území Velké Británie, protože Silverstone v kalendáři tentokrát chybí. Chybí také německý Nürburgring, italský okruh Autodromo Nazionale di Monza a turecký Intersity Istanbul Park.
Nově je v kalendáři WSBK zařazena Malajsie, která je například v případě MotoGP tradiční zastávkou motocyklového šampionátu a to včetně testování stejně, jako okruh na pobřeží Jadranu Misano World Circuit Marco Simoncelli. Do kalendáře se vrací Jižní Afrika s podnikem na okruhu Phakisa Freeway ve Welkomu. Ten je ale společně se Sepangem a Lagunou Seca zatím bez smlouvy.

Poslední podnik letošní sezony v Indii zrušili a v provizorním kalendáři pro rok 2014 zatím není uvedena ani země a ani místo, kde by mělo proběhnout finále sezony. Může to být klidně Indie, ale po letošní nepříjemné zkušenosti je docela možné, že superbiky zamíří do spřátelených vod Jižní Ameriky a to buď na okruh v Brazílii nebo v Argentině.

Provizorní kalendář 2014: FIM Superbike - FIM Supersport – FIM Superstock 1000

23. února - Austrálie - Phillip Island - SBK - WSS
13. dubna - Španělsko - MotorLand Aragón - SBK - WSS - STK
27. dubna - Nizozemí - TT Assen - SBK - WSS - STK
11. května - Itálie - Imola - SBK - WSS - STK
25. května - Velká Británie - Donington Park - SBK - WSS
08. června - Malajsie - Sepang (STC) - SBK - WSS
22. června - Itálie - Misano - SBK - WSS - STK
06. července - Portugalsko - Algarve - SBK - WSS - STK
13. července - USA - Laguna Seca (STC) - SBK
07. září - Španělsko - Jerez - SBK - WSS - STK
21. září - Rusko - Moscow Raceway - SBK - WSS
05. října - Francie - Magny-Cours - SBK - WSS - STK
19. října - Jižní Afrika - Phakisa Freeway (STC) - SBK - WSS
02. listopadu - Bude potvrzeno později - Bude potvrzeno později - SBK - WSS

SBK
- Superbike
WSS - Supersport
STK - Superstock 1000

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist