Fantastické Superpole Sylvaina Guintoliho

Schopnosti nejsou voda!...a Ducati Effenbert je peklo pro kůži! Úžasný výkon předvedl francouzský jezdec našeho týmu, který porazil na mokré trati všechny soupeře.

Velká spokojenost pro tým Effenbert Liberty Racing, který dnes dosáhl v Monze na náročný cíl: vítězství v Superpole!

Déšť, který dnes pronikl na trať, byl šťastný. Jen mokrý povrch totiž umožnil prosadit se dvouválcovému motocyklu z Borgo Panigale a vyplnit rychlostní mezeru proti nejrychlejším čtyřválcům.

Ale jen samotný déšť nebyl jediným prvkem k zisku Superpole, nýbrž francouzský jezdec Sylvain Guintoli byl schopen ve správné chvíli využít díky svému jezdeckému umění příznivé klimatické podmínky.

Sylvain ale neriskoval za každou cenu, nýbrž byl schopen analyzovat podmínky na trati a zvolil také správnou strategii použitých pneumatik a to vše dalo dohromady tento úžasný výsledek.

Guintoli si tak připsal své první Pole Position a to přímo v břiše bestie, kde byly Kawasaki, BMW, Aprilia a Honda hodně nesnesitelné.

Francouzský pilot, po prvním a druhém místě v minulém závodě v Assenu, tak začne zítra na historickém okruhu v Monze z Pole Position za podpory celého českého týmu.

Guintoli zajel svůj nejlepší čas za 1'54 "276 a je třeba říci, že byl o více než polovinu sekundy před Sykesem a ještě více než 1,5 sekundy před Melandrim.
Sedmý dojel Čech Kuba Smrž, který se soustředil na to, aby skončil v Top-10. Francouz Maxime Berger byl klasifikován na 19. místě a bude zítra startovat z 5. řady.

Sylvain Guintoli #50: “Jsem velmi pyšný na tento výsledek, je to moje první vyhrané Superpole a získat je zde v Monze na Ducati má opravdu velkou hodnotu. Děkuji týmu, mechanikům a technikům, kteří mě podporovali a s kterými jsme byli schopni nastudovat a co nejlépe využít naši strategii. Konečný výsledek plně splatil naše úsilí. Mám na motocyklu skvělý poct, tvrdě pracujeme a to je ten správný směr.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist