Fabrizio podepsal u Suzuki

Ital Michel Fabrizio pojede definitivně v příštím roce motocykl Suzuki GSX-R 1000 ve stáji Alstare a bude tak jediným jezdcem této japonské továrny v seriálu WSBK.

Tři roky jezdil italský jezdec Michel Fabrizio jako tovární jezdec týmu Ducati Xerox. Po skončení letošního ročníku ale továrna Ducati oficálně odstoupila ze světa superbiků a tak se rázem ocitli oba tovární jezdci Michel Fabrizio a Noriyuki Haga "na ulici".

Oba však velmi rychle našli opět uplatnění v jiných týmech, zatímco Japonec Haga pojede satelitní motocykl Aprilia v privátním týmu PATA Aprilia Racing, tak Michel Fabrizio se vrací do bývalé stáje, se kterou se stal v roce 2003 šampionem seriálu "Superstock 1000 FIM Cup", tedy do belgického týmu Alstare Suzuki šéfa Francise Batti. 


"Jsem mile překvapen, jak jsem se velmi rychle po třech letech s Ducati sžil s Alstare-Suzuki. Vždyť V2 potřebuje úplně jiný styl, než současná motorka" byla první slova Fabrizia po podařeném testu na okruhu Magny Cours a italský jezdec dále dodal: "Byl jsem velmi rád, jak celý test proběhl, a ačkoliv počasí první den bylo velmi nepříjemné, tak jsem spokojen. Tým už znám od dřívějška a vypadalo to tak, jako bychom se od sebe ani neodělili".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist