Fabrizio by chtěl v Brně na podium

Posledním, koho ze superbikových jezdců před Brnem přestavujeme, je jediný jezdec s továrním motocyklem Suzuki, Ital Michel Fabrizio. Tento Ital známý rovněž pod přezdívkou "čaroděj" chce v Brně vybojovat dobrou startovní pozici a pak prý je na jeho oblíbeném okruhu z jeho strany všechno možné. Prostě je schopen čarovat.

Po odchodu Leona Haslama k BMW si mnoho superbikových fanoušků myslelo, že Suzuki propadne a nebude už hrát přední part. To ale není pravda, neboť Michel Fabrizio jede lépe, než se vůbec čekalo.

Velkou řadu svých úspěchů slavil Michel Fabrizio jako tovární jezdec na dvouválcové Ducati. Nyní ale - ačkoliv má tým finanční problémy a bez týmového kolegy - ukazuje tento Říman s motocyklem Suzuki týmu Alstare Francise Batti víc než původně očekávané průměrné výsledky.

Celkem sedmkrát stál jezdec týmu Alstare Suzuki Michel Fabrizio v Brně na podiu. Letos se mu to podařilo pouze jednou - v Monze - a právě v Brně by chtěl své letošní umístění v Top 3 rozšířit, nejraději ale v obou nedělních jízdách.
"Mám rád Brno, to je ten správný závodní okruh s velkým výškovým rozdílem a s velkým počtem rychlých zatáček. Právě ty rychlé zatáčky jsou moje oblíbené a myslím si, že můj motocykl zde bude dobře fungovat. Je to už hodně dlouho, co jsem zde stál naposled na podiu (2009 - pozn. Bosso). Ovšem v Brně máme jistě šanci stát na stupních. Pochopitelně, že bude jednodušší dostat se do Top 3, když mně vyjde dobře kvalifikace, což je doposud letos naše slabina. Je hodně těžké zajet dobrý výsledek, když startujete ze zadních pozic.", říká Michel. 
"Opravdu se na Brno těším a chci zde minimálně jednou skončit na podiu", dodal jezdec belgického týmu Alstare Suzuki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist