Experti mají jasno: Biaggi a Aprilia

Pokud je Max Biaggi (Aprilia) na nějaké trati rychlý, tak tam také vyhraje a to vždy jako double. Ze 16 absolvovaných závodů jich římský korzár vyhrál 8, tedy 50%. Leon Haslam (Alstare Suzuki) vyhrál sice jen 3x, ale při každém mítinku stál na bedně! Přesto je mezi nimi rozdíl 37 bodů.

Jedno je skoro jasné, na uvolněném trůnu po Benu Spiesovi budou v závěrečných 10-ti jízdách zřejmě usilovat získat královskou korunu pouze dva jezdci Max Biaggi a Leon Haslam. Třetí v pořadí Carlos Checa pak ztrácí už 135 resp. 98 bodů na vedoucí duo.


A jak vidí boj o titul čtyři experti?


Ron Haslam, ex-pilot Grand Prix, otec Leona:
"Ačkoliv Leon jezdí skvěle, tak se zdá, že větší rezervy má Max Biaggi. Pokud by se jezdilo na mokru, tak bych vsadil na Leona. Pokd ale bude normálně, tak bude mistrem světa Biaggi. Celkový balíček Aprilie je lepší, motocykl je rychlejší než Suzuki a to jak v topspeedu, tak i při výjezdech ze zatáček. A navíc, Biaggi jezdí nyní ve skvělé formě. Suzuki má sice ještě něco v zásobě, ale asi to nebude stačit?"


Davide Tardozzi, ex-vítěz závodů SBK, týmový manažér BMW: "Pro mě je odpověď úplně jednoduchá. Aprilia a Biaggi je ta nejsilnější kombinace. Tým, motocykl a jezdec se výborně doplňují. Takže říci dopředu, že se Biaggi stane mistrem světa, není zas tak těžké, to jsem ostatně říkal už před začátkem sezóny. Potvrzují to jeho dvojnásobná vítězství. Pokud má dostatek důvěry v bike, tak je extrémně silný. V Brně tomu bude ostatně stejně a zřejmě zde také 2x vyhraje. Ovšem na dalších okruzích to bude pro něho trochu tvrdší".


Alex Hofmann, ex-jezdec MotoGP, komentátor TV: "Biaggi bude mistrem světa. Nyní následuje jeho oblíbená trať, Brno. Tam bude těžko k poražení. Silverstone je také hodně rychlý okruh, takže to je výhoda pro Aprilii. K tomu je ale nutno také říci, že Biaggi momentálně jezdí na vrcholu své formy, tedy v seriálu WSBK. Do rizika jde pouze v důležitých momentech a díky svým zkušenostem má proti Leonu Haslamovi obrovskou výhodu." 


Gordon Ritchie, renomovaný novinář světa superbiků: "Aprilia vtrhla do WSBK s neuvěřitelným peněžním potencionálem a technickými možnostmi, které jsou jinak vidět pouze v MotoGP. Absolutně se to nedá srovnat s japonskými výrobci, které v WSBK zastupují pouze kvalitní privátní týmy. Navíc Max Biaggi a Aprilia RSV4 jsou momentálně neporazitelný pár: tedy nekompromisní, rychlí a v zásadě bezchybní.  Max je navíc hodně hladový a prahne po 5. titulu mistra světa. Leon Haslam je jistě hodně talentovaný, ale nemá od Suzuki k dispozici takový motocykl, jaký by potřeboval v boji proti Biaggimu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist