Elías nahradí Fabrizia, Ital zase Jonathana Rea

Španěl Toni Elías, který ukončil spolupráci s týmem Blusens Avintia Moto2 v seriálu Grand Prix, přestoupil do superbikové kubatury motocyklového mistrovství světa produkčních motocyklů, kde u týmu Red Devils Aprilia nahradí Michele Frabrizia, který pojede u stáje Pata Honda za zraněného Jonathana Rea.

Novou éru profesní kariéry zahájí Toni Elías už tento víkend v Turecku, kde bude superbikový šampionát pokračovat závody tříd Superbike a Supersport. Bývalý mistr světa Moto2 z roku 2010 pojede v sedle Aprilie RSV4 zbývající závody sezony s možnosti prodloužení spolupráce na rok 2014. Toni Elías je zároveň prvním jezdcem, který v průběhu sezony přestoupil z šampionátu prototypových strojů do světa produkčních motocyklů.

„Chci si teď na nějakou dobu vyzkoušet Superbike a Aprilia je v této chvíli jedna z nevíce konkurenceschopných motocyklů,“ prozradil před cestou do Istanbulu Toni Elías. „Jsem rád za zájem a ochotu týmu a doufám, že jim jejich důvěru oplatím. Ocitám se v šampionátu, který se pomalu chýlí ke konci sezony 2013, kde je ale stále dost v sázce a hodně konkurenceschopných jezdců. Každopádně se budu snažit předvést, co dokážu.“
Ještě donedávna jezdec týmu Red Devils Aprilia Michel Fabrizio nahradí od tureckého podniku světového šampionátu superbiků zraněného Jonathana Rea. Jezdec stáje Pata Honda World Superbike si pádem na olejové skvrně na dráze Nürburgringu zlomil stehenní kost, kterou mu operovali.

Osmadvacetiletý Fabrizio získal letos jedno umístění na stupních vítězů v úvodním podniku na Phillip Islandu a v průběžném hodnocení SBK je osmý. „Jsem velmi šťastný, že se po dřívější zkušenosti s týmem DFX Honda vracím zpátky na Hondu CBR,“ prozradil Michel Fabrizio.
„Závodit s Ten Kate chlapy v týmu Pata Honda je pro mě opravdu velká čest a samozřejmě udělám maximum proto, abych Jonathanův stroj dostal blízko předních pozic. Tímto bych chtěl Jonathanovi popřát rychlé uzdravení a Hondě Superbike poděkovat za jejich tvrdou práci, aby mi včas připravili motocykl pro závod v Istanbulu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist