Effenbert Liberty Racing: Škatule, škatule hejbejte se

Francouzský jezdec Maxime Berger pojede domácí závod na Magny Cours za italský tým Red Devils Roma. Berger je tak už třetím původním pilotem stáje Effenbert Liberty, který letošní sezonu dojede za jiný tým.

23-letý jezdec Maxime Berger pocházející z francouzského Dijonu tak pojede v týmu Red Devils Roma místo zraněného Itala Niccola Canepy letošní finálový závod superbikového šampionátu. V minulém podniku v Portimau nahradil stabilního pilota tohoto týmu italský šampion Matteo Baiocco.
Pro finálový závod na francouzské půdě se týmový šéf Red Devils Roma Andrea Petricca rozhodl celkem pochopitelně pro domácího jezdce , který byl vyhozen před portugalským závodním víkendem majitelem týmu Effenbert Liberty Dr. Mariem Bertucciem.

S týmem Effenbert Liberty se letos rozešli už celkem tři jezdci.
Před Brnem to byl vítěz z Assenu Sylvain Guintoli, který nyní jezdí v týmu PATA Racing a pro tuto stáj už získal jedno první - Silverstone a jedno třetí místo - Portimao. V příští sezoně uvidíme Francouze Guintoliho zřejmě v týmu Crescent Suzuki místo Johna Hopkinse.
Český jezdec Jakub Smrž odešel od pražsko-italského týmu do seriálu "British Superbikes", kde získal angažmá v týmu Splitlath Redmond a ve své premiéře se v Assenu zaskvěl v kvalifikaci - první řada startovního roštu, v závodě samotném se mu už tolik nedařilo, jednou z toho bylo DNF a ve druhé jízdě dojel s motocyklem Aprilia na 15. místě, což ale pro tuto značku znamenalo první letošní mistrovské body.

          

V současné době jezdí za ex-tým Guintoliho, Smrže a Bergera kanadský superbikový mistr Brett McCormick - naposled senzačně 5. v Portugalsku a zkušený italský náhradník Lorenzo Lanzi.
Jinak tým Red Devils Roma už potvrdil na sezonu 2013 Michele Fabrizia a ten bude mít k dispozici motocykl Ducati 1199 Panigale.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist