Effenbert Liberty pojede s Markem Aitchisonem

Po dlouhotrvajících spekulacích se konečně dozvídáme jméno jezdce, jenž pojede MS-Superbike za česko-italský tým Effenbert Liberty Racing. Je jím 29-letý Australan Mark Aitchison, který měl být původně týmovým spolujezdcem našeho Jakuba Smrže v týmu Splilath Redmond Aprilia v seriálu BSB. Effenbert jako jediný tým v MS-Superbike bude používat motocykl Ducati 1098R, jehož homologace byla nedávno od FIM prodloužena z 5 na 8 let.

Australský jezdec objel vloni celkem 9 závodů WSBK za tým Grillini Progea Superbike Team s motocyklem BMW S1000 RR a nejlépe skončil 14. v Doningtonu.
O rok předtím závodil za tým Pedercini s motocyklem Kawasaki ZX-10R. Během 26 jízd byl šachovnicovým praporkem odmávnut v Imole na 9. místě. Největších úspěchů ale dosáhl Aitchison v sezoně 2007, kdy v STK 1000 ccm se umístil celkově na 5. místě. O dva roky později se v MS-Supersport rovněž umístil v Top-10, jako devátý celkově.

"Dám do toho opravdu všechno. Budu pracovat až do úmoru s každým v týmu a snažit se dosáhnout pro tým těch nejlepších výsledků. Společně pracovat a potom i sklízet ovoce. Poslední rok jsem v britském šampionátu nezažil ty nejlepší zkušenosti. Proto jsem pro svůj návrat do MS-Superbike obrovsky motivován", smetl jakékoliv pochybnosti ze stolu australský superbiker.
Podepsáním smlouvy Marka Aitchisona se počet stabilních pilotů v seriálu MS-Superbike zvýšil na dvacet.

Oficiální tiskovou zprávu o podepsání smlouvy si můžete přečíst zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist