Effenbert Liberty: Po testech vládne spokojenost

V tiskové zprávě českého superbikového týmu po prvních oficiálních testech v Portimau vládne zdravá spokojenost, ovšem všichni jsou si vědomi toho, že to byly pouze testy a to ještě za velmi těžkých a hodně zvláštních povětrnostních podmínek.

Třetí a poslední den testování v Portimau nám neumožnil pracovat tak, jak jsme doufali, jelikož počasí bylo celý den proměnlivé a střídalo se slunce s velkým deštěm.
Piloti mohli jezdit jen pár kol – Sylvain Guintoli 13 a Jakub Smrž 27 – většinu na mokré trati a tak nebylo moc šancí zlepšit čas dosažený v průběhu prvního dne, během kterého Kuba zajel nejrychlejší čas a ten vydržel až do konce testování. Náš pilot tak odjíždí z Portugalska s virtuálním pole position a Sylvain s velmi slibným osmým místem. Nejlepší čas dne získal Ruben Xaus (Castrol-Honda) a to 1.47.065, daleko od nejlepších časů zaznamenaných během prvního dne testu ve středu. 

"Výsledky byly ovlivněny změnou podmínek na okruhu, kde se střídaly okamžiky deště a slunce. Nikdy jsem nebyl schopen se dostat ven z boxů s pneumatikami pro suché podmínky, jako většina jezdců, a na konci dne, když trať byla kompletně mokrá, tak se mi podařilo jezdit časy jen o 3 sekundy pomalejší než ostatní a to s pneumatiky na suchou trať. To je velmi pozitivní výsledek. Jsem velmi spokojený s první pozicí a práci vykonanou v mokrých podmínkách, protože jsem získal velkou sebedůvěru a podařilo se nám nastavit motocykl vynikajícím způsobem. Chci poděkovat celému týmu, který měl velký podíl na pozitivním výsledku těchto testů. " , řekl po skončení testů Jakub Smrž.

"Tento test byl pro mě dobrý pro lepší pochopení motorky při suchém nastavení a zároveň bylo dobré mít možnost jezdit na motorce při nastavení na mokro.Těším se znovu na ježdění a chci se připravit co nejlépe na první závod v Austrálii." , byl jasný a stručný Sylvain Guintoli.
 
" Opouštíme Portimao s perfektně odvedenou prací. Počasí nebylo optimální, ale naši jezdci si s tím poradili velmi rychle stejně jako jejich kolegové. Musím poděkovat technikům z boxů, kteří v krátkém čase byli schopni poskytnout technickou aktualizaci, což pomohlo Kubovi k pole position na tři dny. Jak jsem dobře viděl, tak náš tým ukazuje nejvyšší profesionalitu a schopnost týmové práci. Odtud pojedeme na 2 dny testování do Aragonu s cílem vyvinout lepší technické inovace, které Ducati nabízí, a doufáme v lepší počasí. Tyto výsledky nám dávají jistotu a nadšení zvládnout dlouhou cestu do Austrálie, která jistě uspokojí vlastníka našeho týmu, Dr. Maria Bertucciho, že se stal realitou světového mistrovství superbiků", hodnotil testy Natale Egi - manažer týmu.




 




Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist