Effenbert Liberty: Nekonečný příběh

Aktualizované webové stránky superbikového týmu z Prahy, tedy stáje Liberty Racing, hovoří o o návratu tohoto týmu do superbikového šampionátu: "Team Effenbert Liberty Racing is back". A dokonce je zde na snímku i nová motorka...A dále si můžete přečíst, ale více raději v článku.

Co se týká fotografie nového motocyklu BMW S1000RR jako takového, tak to spíše opravdu vypadá na photoshop, ale nikdy neříkej nikdy. Jinak na on-line počítadle na webu si můžete přečíst, že do startu tohoto týmu v Aragonu už chybí pouhých 39 dní...!
Dále jsou zde zajímavé údaje o eventuálních pilotech: Jako první je uveden Kanaďan Brett McCormick, kterému týmový boss Dr. Mario Bertuccio na sezónu 2013 superbikový motocykl slíbil. Mladý Kanaďan ovšem o tomto slibu silně pochybuje a snaží se získat angažmá kdekoliv jinde: MS-Superbike, BSB či AMA, a bohužel zatím vždy dostal stejnou odpověď: NE!

"Pojedu několik závodů v motocrossu, abych se udržel v kondici. A budu pokračovat ve studiu", je hodně frustrovaný 21-letý Kanaďan.
Potom je zde uvedeno, že prvním pilotem týmu by mohl být 31-letý Lorenzo Lanzi z Itálie a dokonce si zde můžete přečíst několik twitterových blahopřání tomuto bývalému továrnímu pilotovi Ducati k získání angažmá. Zde je nutno se zmínit o tom, že tento Ital vloni od Nürburgringu vystřídal právě našeho Kubu Smrže, a během čtyř startů dojel nejlépe desátý v Portimau a jednou čtrnáctý na Nürburgringu a 2x nebodoval (16. a 18. místo).
Ovšem největší "bombou" je na tomto novém webu zpráva, že cílem týmu je získat jako pilota trojnásobného vicemistra světa superbiků (2000, 2007 a 2009), Japonce Noriho Hagu. Ten po sezóně 2011 - 8. místo na Aprilii - musel odejít, neboť už nesehnal angažmá, do BSB, ale ani zde zrovna nezazářil. Plně zaplacen sponzorem šampionátu MCE, žádný tým totiž neměl prostředky na jeho požadovanou gáži, měl Haga nahradit svými výkony do WSBK odcházejícího Johna Hopkinse a MCE mu dokonce zajistilo místo v mistrovském týmu Swan Yamaha.
Svou premiérovou sezonu v British Superbike Championship ale Noriyuki Haga absolvoval hodně "nenápadně" a s jedním podiovým umístěním ji zakončil na průměrném 8. místě. I poslední závody se zcela nesly v tomto průměru, když ve finále na okruhu v Brands Hatch byl šachovnicovým praporkem odmávnut postupně jako osmý, devátý a desátý.
Haga má na svém kontě celkem 312 startů v MS-Superbike, 43x byl odmávnut jako vítěz, dohromady 116x se umístil v Top-3 atd.

Tento "nekonečný příběh" v podání týmu Liberty ještě určitě neskončil a my vám samozřejmě nabídneme nové informace, jak to vlastně s "českými" Italy v Praze aktuálně vypadá....

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist