Dvě novinky ze superbiků

Startovní pole superbiků se rozroste o dalšího jezdce, při letošní australské premiéře dokonce o dva, neboť jeden pojede s wild card. Jedná se o Lorenza Lanziho s Ducati, resp. o Joshu Waterse se Suzuki.

Protože Vánoční svátky trvají v Itálii a prakticky v celé západní Evropě až do 6. ledna, tak doposud nebylo oznámeno jméno týmu, se kterým pojede superbikový šampionát Ital Lorenzo Lanzi, tedy vítěz tří závodů WSBK, který vloni skončil s privátním motocyklem Ducati stáje DFX jako druhý v první jízdě v Imole. 


V každém případě pojede Lanzi na motocyklu Ducati. Naproti tomu španělský projekt je dle vyjádření továrny Ducati odložen...


Naopak japonská Suzuki se zúčastní úvodního závodu na Phillip Islandu s domácím jezdcem Joshou Watersem, který pojede za stáj Yoshimura Suzuki. Tento jezdec je australským superbikovým šampionem z roku 2009. Jeho loňská sezóna byla bohužel poznamenána těžkým pádem při privátním testu na Willow Springs, kvůli kterému musel značnou část sezóny vynechat. Nakonec ovšem Waters přece jen vyhrál závod superbikového australského šampionátu na Phillip Islandu (v rámci termínu závodu MotoGP), což mu zajistilo 7. místo v konečném hodnocení šampionátu "Australian Superbike". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist