Dvanáctý podnik MS Superbike – Magny Cours

Kapitoly článku

Světový pohár Superstock 1000 – Preview

Na jezdce a týmy světového poháru čeká poslední závod. Loni přijel na francouzský závodní okruh Magny Cours Lorenzo Savadori v pozici druhého jezdce šampionátu se ztrátou pěti bodů na prvního Argentince Leandra Mercada. V samotném závodu, který jeli jezdci na mokré dráze, Ital vedl závodní pole a protože jel Mercado až sedmý, byl ještě v úvodních sektorech posledního kola jen kousek od zisku celkového vítězství v soutěži. Jenže pak přišla Italova chyba, pád a šampionát nakonec vyhrál Leandro Mercado. Dnes Lorenzo Savadori přijíždí do Francie jako lídr s náskokem pětadvaceti bodů a potřebuje získat jen jeden jediný bod, aby v letošním ročníku triumfoval (v případě, že Tamburini vyhraje). Jenže po předchozí zkušenosti bude pro Savadoriho tento poslední krok velmi těžký a celou soutěž to jen zdramatizuje.

Na druhé pozici je Roberto Tamburini (MotoxRacing BMW), který má stále matematickou šanci letošní ročník vyhrát. Potřebuje k tomu jediné a to závod v Magny Cours vyhrát a Lorenzo Savadori nesmí bodovat. Není to zrovna málo, ale závody umí být někdy pěkně nepředvídatelné.

Třetím jezdcem v pořadí je Raffaele De Rosa (Althea Racing), jemuž se letos celkem daří, protože až na jednu nulu a čtvrté místo dokázal pokaždé bodovat umístěním na stupních vítězů. Na druhou pozici už nemá šanci dosáhnout, může jen ztratit celkové třetí místo, pokud by ve Francii nebodoval a český závodník Ondřej Ježek by závod vyhrál.

Průběžně čtvrtý Ondřej Ježek (Triple-M by Barni Racing Ducati) totiž na svého italského rivala ztrácí třiadvacet bodů a tento rozdíl nebude snadné v posledním kole vymazat a už vůbec ne vzhledem k formě, jakou De Rosa má. Jak jsme ale mohli vidět loni, v závodech je možné všechno a pro českého závodníka tak bude cílem vyhrát ať už De Rossa zajede jakkoliv. Před polovinou sezony se hovořilo o divoké kartě pro českého jezdce, co se týče posledního podniku SBK v Kataru. Zatím ale nic nenaznačuje, že by k tomu mělo dojít.

Celkem tři jezdci se představí jako “One Event“ - Alessandro Andreozzi pojede společně Lorenzem Savadorim a Kevem Caliou na Aprilii týmu Nuova M2 Racing. Druhým jezdcem je Švýcar Bryan Leu na stroji Yamaha R1 týmu Badan Yamaha IXS Racing Team. Třetí je Jihoafričan Andre Calvet, který nastoupí v barvách BWG Racing Kawasaki.

Světový pohár Superstock 1000:

1 - L. SAVADORI - APRILIA - 156 bodů
2 - R. TAMBURINI - BMW - 131
3 - R. DE ROSA - DUCATI - 105
4 - O. JEŽEK - DUCATI - 82
5 - K. COGHLAN - YAMAHA - 72
6 - J. GUARNONI - YAMAHA - 66
7 - F. MASSEI - DUCATI - 50
8 - B. STARING - KAWASAKI - 46
9 - K. CALIA - APRILIA - 43
10 - C. BERGMAN - YAMAHA - 32
11 - F. MARINO - YAMAHA - 23
12 - T. COVEÑA - DUCATI - 21
13 - S. BARRIER - YAMAHA - 17
14 - L. SALVADORI - DUCATI - 16
15 - L. MARCONI - YAMAHA - 16
16 - M. MOSER - DUCATI - 16
17 - R. RUSSO - YAMAHA - 13
18 - S. SUCHET - KAWASAKI - 13
19 - L. TRAUTMANN - YAMAHA - 10
20 - R. LANUSSE - KAWASAKI - 8
21 - D. SCHIAVONI - BMW - 7
22 - F. D'ANNUNZIO - BMW - 6
23 - A. ALARCOS - KAWASAKI - 5
24 - W. TESSELS - SUZUKI - 5
25 - M. SCHOLTZ - YAMAHA - 4
26 - A. ANDREOZZI - APRILIA - 3
27 - M. LUSSIANA - BMW - 3
28 - P. SEBESTYEN - KAWASAKI - 3
29 - D. MCFADDEN - SUZUKI - 2
30 - A. WAGNER - KAWASAKI - 2
31 - M. MAGNONI - YAMAHA - 2
32 - R. MURESAN - BMW - 1
33 - R. PAGAUD - KAWASAKI - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist