Ducati SBK bude závodit s V4 až od roku 2019

Italská Ducati bude s novým superbikovým motocyklem V4 závodit až od roku 2019. V Laguně Seca to prozradil generální ředitel Ducati Claudio Domenicali. Italský výrobce sice titul ve WorldSBK nevyhrál od roku 2011, ale i přesto je nejúspěšnějším výrobcem v historii superbikového šampionátu.

Útok na světový titul mistrovství světa superbiků, to bude cílem nového motocyklu, který Ducati uvede do světa závodění v roce 2019, tedy přibližně rok po prvním veřejném představení. To je naplánováno na listopadovou motocyklovou výstavu EICMA 2017 v Miláně.

Prozatím nejsou parametry nového stroje příliš známy, ale proslýchá se, že motor V4 má mít kolem 1200ccm. Pro potřeby superbikového šampionátu by tak musel doznat jistých úprav, protože tam je u čtyřválce povoleno maximum 1000ccm.

Claudio Domenicali novinky komentoval slovy: „Jak už jsme uvedli, naše budoucnost v superbikovém šampionátu bude s motorem V4 odvozeným z MotoGP. Tato motorka bude představená na letošní výstavě EICMA.“

„Jak už to u Ducati děláváme, jeden rok před závoděním věnujeme vývojové práci s novým modelem. Takže v roce 2018 ještě nasadíme Panigale R a od roku 2019 pojedeme s V4.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist