Ducati oznámila své jezdce

Ducati Corse oznámilo jména svých jezdců v týmu pro Mistrovství Světa Superbike, ale i v týmu pro americký šampionát AMA U. S. Superbike, kde definitívně bude společně s Ericem Bostromem závodit Neil Hodgson.

Včera zveřejnila továrna Ducati tiskovou zprávu, ve které seznamuje motocyklový svět se složením svých superbikových týmů v Mistrovství Světa a Mistrovství USA.
V továrním týmu Ducati Fila (od příští sezóny patrně pod sponzorem Xerox) se v roce 2005 představí opět letošní Mistr Světa James Toseland, jemuž bude dělat týmového kolegu opět Régis Laconi, jenž skončil v letošním šampionátu na druhém místě.
“Je fantastické zahájit sezónu s týmem, se kterým jsem vyhrál šampionát,“ řekl James Toseland po podpisu smlouvy, jenž mu zajistila opět tovární stroj Ducati 999 F05. “Doufám, že náš vztah bude opět úspěšně pokračovat. Poslední sezónu jsem se strašně moc naučil a nyní se cítím jistý. Nemohu se dočkat zahájení sezóny.“
29 roků starý Francouz Laconi nejprve vyjednával vedle továrního týmu Ducati také s francouzským týmem Yamaha France, nakonec však zvolil opět osvědčený tým, ve kterém letos dosáhl mnoha vítězství. “Jsem šťastný, že jsem opět stvrdil smlouvu s Ducati, to je to, co jsem opravdu chtěl,“ řekl Régis Laconi. “Je jisté, že se příští rok pokusím vyhrát šampionát. Letos jsem byl vítězství velmi blízko, bohužel jsem však udělal hodně chyb. Skoro vždy jsem byl nejrychlejším jezdcem na okruhu. Příští rok bude zcela jistě vše složitější, ale já vím, že Ducati bude usilovně přes zimu pracovat na přípravě konkurenceschopného motocyklu pro rok 2005.“
Továrna Ducati postaví v Mistrovství Světa Superbike i třetí motocykl, který bude pilotovat mladý Lorenzo Lanzi. 23 roků starý jezdec bude pokračovat ve spolupráci s týmem Stefana Caracchiho, v roce 2005 však postoupí do prestižnějších superbiků (tým opět nasadí i motocykl 749R do třídy Supersport). Caracchiův tým se tak stane jediným oficiálním satelitním týmem italského výrobce.
“Jsem rád, že jsem získal tuto výzvu,“ řekl jezdec, který si na závěr letošní sezóny vyzkoušel i šampionát AMA U. S. Superbike. “Jsem rád, že zůstávám ve stejném týmu a se stejnými mechaniky. Opět to je po jednom roce, kdy měním kategorii, tentokrát to však nebude tak snadné. Pojedu na stroji 999RS což je velmi konkurenční motocykl a tak doufám, že získám několik dobrých výsledků.“
Ducati Corse také oznámilo složení svého "amerického" týmu, se kterým se opět pokusí dobít americkou korunu. V týmu Part Unlimited Ducati Austin nastoupí vedle Erica Bostroma Mistr světa Superbike z roku 2003 Neil Hodgson, jenž tak končí svou pouť v nejprestižnějším šampionátu MotoGP. 31 roků starý Hodgson přijal výzvu návratu na motocykl, jenž mu přinesl největší úspěchy jeho bohaté kariéry.
“Po mé zkušenosti v MotoGP, která pro mne byla zklamáním, jsem rád zpět v místě kam patřím – v Ducati Corse,“ řekl spokojený Neil Hodgson. “Šampionát AMA je pro mne i pro Ducati velký problém, Ducati tam nevyhrála již mnoho roků. Rád bych vytvořil historii a stal se prvním jezdcem jenž vyhrál šampionát britský, světový a nyní i americký. Návrat na motocykl 999 bude pro mne velmi přirozený, již se ho nemohu dočkat. Jediné co jsem letos zjistil je, že nemohu závodit pouze pro statistická čísla, já potřebuji vítězit.“
Toseland, Laconi a Lanzi budou poprvé testovat společně příští týden (16. – 18. 11. 2004) ve Valencii, zatímco Neil Hodgson se prvních testů s týmem Ducati Austin zúčastní až v lednu, kdy má tým naplánované testování na legendárním okruhu na Daytonské pláži (3. – 5. 1. 2005).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist