Ducati dnes odpoledne potvrdila odchod z WSBK

Tovární tým Ducati je v supebicích minulostí. Oficiálně to dnes v Indianapolis potvrdila továrna Ducati s tím, že se bude plně koncentrovat na kubaturu MotoGP, ve které vidí svou budoucnost.

Továrna Ducati dnes odpoledne oznámila, že se s továrním týmem nezúčastní v roce 2011 světového šampionátu superbiků. Zároveň ale nabídla privátním týmům určitou podporu i v příštím roce. 

Od začátku seriálu 1988 se Ducati zúčastňovala s továrním týmem tohoto mistrovství světa a získala celkem 16 titulů mistra světa značek a 13 titulů jezdeckých. 

K očekávanému odstoupení italské značky, psali jsme o tom v článku začátkem srpna, řekl prezident Ducati Gabriele Del Torchio: "Je to součást specifické strategie Ducati. Chceme zlepšit technologii sériových modelů, které přijdou na trh v příštích rocích. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli použít aktuální technické novinky ze superbiků do hypersportových motocyklů".


"Chtěl bych poděkovat Norimu [Haga] a Michelovi [Fabrizio], stejně jako všem jezdcům, kteří přispěli k velké historii Ducati. Především bych ale chtěl poděkovat všem pracovníkům Ducati. Díky jejich tvrdé práci a profesionalitě se nám podařilo dosáhnout těchto dobrých výsledků", pokračoval dále prezident Ducati.

Ducati dále míní, že díky řešení technických problémů v MotoGP, je možno tyto záležitosti rychleji aplikovat na sériové motocykly. 


Vývoj a řešení technických problémů ve WSBK budou externě v příštím roce zajišťovat privátní týmy, ovšem s podporou pracovníků od Ducati.



Ačkoliv továrna odstupuje ze závodů, tak se chce s promoterem závodů WSBK a společně s FIM podílet na přepracování technického reglementu superbiků, aby se snížili náklady na závodění v seriálu supebiků: "Mistrovství světa superbiků se vydalo směrem prototypového šampionátu. To vedlo k explozi nákladů, jak pro továrny, tak pro týmy. Tento obraz ale vůbec nezobrazuje aktuální hospodářsko-ekonomickou krizi, a je proto ještě těžší sehnat sponzory pro tento závodní seriál". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist