Ducati Alstare bez Ayrtona Badoviniho

Svůj těžký pád druhý den testů přestál tovární pilot Ducati Alstare jako zázrakem bez těžkých zranění. Při oficiálních testech na Phillip Islandu ale bude italský pilot chybět. Zda se bude moci zúčastnit Ayrton Badovini prvního závodu letošního superbikového šampionátu, není doposud rozhodnuto.

Badovini havaroval v rychlé pravé zatáčce při rychlosti 180 kmh/h u úseku Luckey Heights, když dostal highsidera. Hodně dlouhou dobu zůstal 26-letý továrni jezdec ležet v bezvědomí vedle tratě. Jeho Ducati 1199 Panigale zhořela a zůstala z ní jen hromada šrotu.

V pátek večer přišly z nemocnice v Melbourne velmi pozitivní zprávy, doktoři nenašli při důkladné lékařské prohlídce žádná životu nebezpečná zranění. Vše se naštěstí obešlo pouze s rozsáhlými pohmožděninami, a Ayrton Badovini tak mohl hovořit o velké porci štěstí.

            

Ačkoliv se italskému pilotovi už nyní daří daleko lépe, tak bolesti jsou tak nesnesitelné, že neexistuje reálná možnost, aby se Badovini objevil při testech v sedle továrního motocyklu Ducati 1199 Panigale.

Tak bude Carlos Checa ve dnech 18./19. února jediným továrním pilotem Ducati Alstare na oficiálních testech na trati Phillip Island. Španělský mistr světa 2011 byl rovněž hospitalizován v nemocnici kvůli blíže nespecifikované nevolnosti, ale v pátek večer byl propuštěn: "Cítím se daleko lépe a doufám, že budu mít v pondělí hodně sil. Na 99% budu v pondělí testovat", je si jist 40-letý Carlos Checa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist