Druhým jezdcem týmu Red Bull Honda WSBK je Američan Gagne

Tým Red Bull Honda World Superbike definitivně uzavřel jezdeckou sestavu pro nadcházející sezonu, když na pozici druhého jezdce týmu jmenoval Jake Gagneho. Pětadvacetiletý Američan pojede v nadcházející sezoně premiérový ročník jezdce mistrovství světa superbiků. S uzavřením jezdecké sestavy je jasné, že o místo u Hondy přišel Stefan Bradl, který s týmem letošní sezonu kvůli zranění ani nedokončil.

Už dříve tým Red Bull Honda World Superbike potvrdil do sedla Hondy CBR1000RR Fireblade SP2 zkušeného Brita Leona Camiera, nyní jezdeckou sestavu uzavírá oficiálním potvrzením druhého jezdce, kterým je Jake Gagne. Američan už s týmem letos závodil, když v Laguně Seca, Magny Cours a Losail nastoupil za tragicky zesnulého krajana Nicky Haydena. Jeho hlavním šampionátem byl MotoAmerica Superbike Championship, kde závodil v barvách týmu Genuine Broaster Chicken Honda Racing.

„Jet kompletní sezonu v mistrovství světa superbiků a navíc s týmem Red Bull Honda World Superbike, to je pro mě splněný sen,“ uvedl v oficiálním prohlášení Jake Gagne. „Ani nedokážu dostatečně poděkovat Red Bullu, Hondě a Ten Kate za šanci jet letos na třech okruzích v sedle CBR1000RR Fireblade SP2. Hodně jsem se od nich naučil, takže se těším na další spolupráci.“

„Rok 2018 bude pro mě velmi vzrušující s hodně cestováním a závoděním na nejlepších okruzích světa,“
dodal Jake Gagne, jenž se tak díky tomu podívá do Brna, kde je na programu začátkem června sedmé kolo světového šampionátu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist